Dr. Hamed Dávid - Első Füredi Magánklinika

Dr. Hamed Dávid

Szakterület: Kardiológia

Édesapám belgyógyász orvos, Ő volt az első motivációm, amiért én is az orvosi pályát választottam hivatásomnak. Gyermekkoromban gyakran hallottam vissza a barátaimtól, tanáraimtól, hogy édesapám gyógyította, mentette meg családtagjaik, ismerőseik életét. Ez jó érzéssel töltött el és úgy gondoltam, ha felnőtt leszek én is apa nyomdokait szeretném követni.

Az orvosi pályát mindig is hivatásomnak tekintettem. Véleményem szerint az egyik legszebb dolog életet menteni. Egy sikeres újraélesztés, egy sürgős, szívkatéteres beavatkozás amellett, hogy a beteg megmentését célozza, óriási pluszt adhat a kezelést/ műtétet végző orvosnak is.

A kezelések alkalmával nagyon fontosnak tartom, hogy a betegre kellő időt, odafigyelést szánjunk. A kommunikációban elengedhetetlen, hogy ne a bonyolult orvosi kifejezéseket használjuk, hanem a páciens számára érthetően és részletesen magyarázzuk el a szükséges információkat. Meggyőződésem szerint, a jó kommunikáció és az empatikus hozzáállás képes oldani a vizsgálattal kapcsolatos, esetleges szorongást.

Karrierem során, egy meghatározó élményt jelentett, amikor egy fiatal, 40 év alatti férfi érkezett a kardiológiai osztályra akut szívinfarktussal. Érkezéskor még stabil állapotban vizsgálat közben megfogta a kezem, a szemembe nézett, és mondta: “kérem doktor úr, mentse meg az életem, két kis gyermekem vár otthon” Ekkor megnyugtattam, hogy azonnal visszük a műtőbe és minden rendben lesz. Pár perccel később az infarktus súlyos szövődményeként fellépő hirtelen szívhalál miatt sikeres újraélesztést, majd az általam elvégzett szívkatéteres beavatkozást követően a beteg ismét stabil állapotba került.

Pár héttel később már a férfi hazabocsátását követően az osztályon a nővéri pihenőben vettem észre egy falra ragasztott levelet egy képpel, melyen két kisfiú volt látható, a levélen ez állt: “köszönjük, hogy megmentették apukánk életét”.

Alapvetően egy vidám, barátságos, ambiciózus embernek tartom magam, szeretek másokon segíteni, igyekszem mindig a legjobbra törekedni.

Gyermekkorom óta sportolok, szeretek utazni, szabadidőmet a családommal és barátaimmal tölteni.

2022. júliusától érvényes áraink az alábbi gombra kattintva elérhetőek:

ÚJ árlista (2022.07.01-től)