Dr. Karácsonyi Botond - Első Füredi Magánklinika

Dr. Karácsonyi Botond
Szakterület: Radiológia
Specializáció: A vázizomrendszert érintő (musculosceletalis ultrahang) diagnosztika

Közhelynek hangzik, de azért választottam az orvosi pályát, mert emberek problémáinak megoldásában szerettem volna segédkezni. Mivel a lelki problémák sokszor testi betegségekben manifesztálódnak, az orvoslás az egyik olyan hivatás, amellyel ezt a célt el lehet érni. 2003-ban végeztem a Debreceni Egyetemen, majd 210-ben Radiológia szakvizsgát tettem.

Mint radiológus, képi diagnosztikával foglalkozom. Ennek ellenére a beteggel töltött rövid idő alatt próbálom a testi elváltozáshoz vezető lelki hátteret kutatni, illetve a pácienssel megértetni, annak fontosságát, hogy a gyógyulásához elengedhetetlen a jelenlegi élethelyzetének valamilyen fokú megváltoztatása.

Ultrahang rendelés során többször sikerült korai daganatot kimutatni betegeknél, ami nagyban növeli a gyógyulás esélyét. Emlékezetes ilyen esetem, amikor az egyik kolléga gyermekénél egy ritka típust találtam. Sikeres kezelés után visszatérve, jó érzéssel töltött el a kontroll vizsgálat negatív eredménye.

Türelmesebb ember vagyok, mint az átlag, és alapvetően nyugodt természetű. Az empátiát nagyon fontosnak tartom illetve azt a tulajdonságot, hogy elismerjük a hibáinkat.

Kedvelt szabadidős tevékenységeim közül a természetjárást, túrázást és a szabadtüdős búvárkodást emelném ki, de érdekelnek a küzdősportok és a műszaki dolgok is.

2022. júliusától érvényes áraink az alábbi gombra kattintva elérhetőek:

ÚJ árlista (2022.07.01-től)