Dr. Babay Lilla Phd - Első Füredi Magánklinika

Dr. Babay Lilla

Szakterület: Szülészet-nőgyógyászat

Már gyerekkoromban világossá vált számomra hogy a gyógyítás mekkora érték, hiszen a szüleim is orvosok. 2015-ben summa cum laude végeztem a Semmelweis Egyetemen. 

Orvossá avatásomat követően egyszerre kezdtem meg tudományos munkámat az egyetemen és gyógyító tevékenységemet egy budapesti közkórházban. A gyógyítás számomra sosem jelentette a régi idők alá-fölérendeltségét, mindig megtisztelve érzem magam, amikor egy páciens panaszával hozzám fordul, kitárulkozik. Nőgyógyászati szakirányomat ez különösen jellemzi. A nő tisztelete, elfogadása, támogatása női mivoltomból adódóan szívügyem. Hiszem, hogy bizonyos női problémákat mi, nők tudunk egymás között a leghatékonyabban és legempatikusabban megoldani. A női életszakaszok számtalan örömet és megoldandó feladatot hoznak. Arra törekszem, hogy minden életszakaszban szakszerű segítséget nyújtsak a hölgyeknek. 

Tiniknek tini-edukációs programokat tartok és számos felvilágosító tartalmat közöltem már; a gyermekvállalás idejében nagy örömmel állok a leendő édesanyák mellett a tervezés, terhesgondozás, szülés és az azt követő időszakban is; míg a középkorú és változókorban lévő hölgyeket támogatom nőiességük megőrzésében.  

Minden esetben közös beszélgetéssel indítunk, a kérdéseket igyekszem érthetően és részletesen megválaszolni. A bizalom és az empátia megkönnyíti mindkét félnek a vizsgálati szituációt.

Hiszek abban, hogy nőgyógyásznak lenni ajándék: látni a Nőt különböző életszakaszaiban, segíteni, hogy bonyolult női rendszere őt szolgálva, tökéletesen működhessen, elégedettséggel töltve el őt, látni egy élet alakulását, fejlődését, majd megszületését, csodálatos élmény.

Minden nap hálás vagyok, hogy ez az élmény lehet a hivatásom.