Dr. Rácz Zsuzsanna - Első Füredi Magánklinika

Dr. Rácz Zsuzsanna

Szakterület: Pszichiátria, csoportterápia

Az orvosi hivatást szüleim választották nekem, a pszichiátria igazán az enyém. 1985-ben diplomáztam a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. Szenvedélyesen érdekel az emberi lélek-test-elme csodálatos egysége, rendje. Nagyon hálás vagyok, hogy embereket kísérhetek nehéz élethelyzeteikben, segíthetek sorsuk, körülményeik terheivel boldogulni, megbékélni.

Specializáció : a magánklinikán pszichoterápiás kiscsoportokat tartok. Szakmai pályafutásomnak valamilyen formában végig része volt a csoportvezetés.  Dolgoztam csoportban hallucináló pszichotikusokkal, rákbetegekkel, önismeretre vágyókkal, szorongókkal, pszichoszomatikus betegekkel. Tartottam tréningeket szervezetfejlesztőként konfliktusokkal, munkahelyi krízisekkel, emberi játszmákkal sikeresen megküzdeni akaró vezetőknek.

Csoportmunkában nagy élmény megtapasztalni, ahogy az egyéni érzelmi energiák csoporterővé válnak, és minden, még a váratlan helyzetek, rombolóbb, negatív megnyilvánulások is a gyógyulást, tanulást szolgálják ebben az egyetemes, gyakran katartikus erőtérben.

A páciensekkel való kommunikációban a valódi, aktív figyelmet, elfogadó jelenlétet,  és a hitelességet tartom a legfontosabbnak. Kíváncsi, őszinte, empatikus, alapvetően vidám ember vagyok. Szerencsés, mert személyiségemhez leginkább illő hivatással találtunk egymásra. Mivel munkaeszközöm részben önmagam vagyok, igyekszem folyamatosan rendben tartani, fejleszteni önismeretemet, tudatosságomat. Nagyon szeretek futni, kirándulni, festeni.