Dr. Deme Orsolya - Első Füredi Magánklinika

Dr. Deme Orsolya

Szakterület: Fül-, orr-, gégegyógyászat

Pályaválasztásom kézenfekvő volt, mivel dédapám, nagyanyám és édesanyám is mind fül-orr-gégészek. 1999-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi karán.

Hivatásom választása során szerepet játszott, hogy mindenképpen emberekkel szerettem volna foglalkozni, embereken segíteni. Öt év Angliában szerzett tapasztalatom alapján számomra alapvető az udvarias bánásmód, a teendők és leletek beteg számára érthetően való elmagyarázása, a beteg elképzeléseinek, véleményének megismerése. 

A Fül-orr-gégegyógyászatban olyan sebészi jellegű pályára találtam, ahol finom, nagy kézügyességű beavatkozásokat végezhetek. A  szakmám tárgykörébe tartozó problémák kiterjedtek, és sok az együttműködést igénylő kórkép, ahol együtt dolgozhatok társszakmákkal, például a bőrgyógyászat, allergológia, gyermekgyógyászat,  szédülés vagy hallászavarok diagnosztikája. Gyakran a beteg türelmes meghallgatása, a kórtörténet alapos felderítése a legfontosabb lépés a gyógyulás útján.

A beteggel való kommunikációban az érthetőséget, átláthatóságot, őszinteséget és a megfelelő ráfordított időt és figyelmet tartom fontosnak. Szívesen használok ábrákat, rajzokat is, hogy betegeim a probléma lényegét, a tervezett beavatkozást megértsék.

Introvertált típus vagyok, figyelmesen hallgatok másokat. Érdekel a lelki háttér, a beteg, mint komplex egész. Hobbim a vitorlázás, síelés, kertészkedés. 

2022. júliusától érvényes áraink az alábbi gombra kattintva elérhetőek:

ÚJ árlista (2022.07.01-től)