Gasztroenterológia

A gasztroenterológia a belgyógyászat egyik szakterülete, mely a nyelőcső, a gyomor, a bélrendszer, a máj, epe, valamint a hasnyálmirigy működését, megbetegedéseit vizsgálja.

Orvosaink

Szakmai stábunkban lévő szakorvosaink több éves külföldi és hazai gyakorlattal rendelkező magasan képzett szakemberek, akik munkájuk és az ügyfeleink gyógyulása iránt teljes mértékben elhivatottak.

Dr. Bálint Levente

Gasztroenterológus szakorvos
Dr. Bálint Levente Szakterület: Gasztroenterológia Részben családi indíttatásból választottam az orvosi hivatást. Édesanyám közel 40 éven keresztül nővérként dolgozott és jómagam már gyerekként sokat mozogtam kórházi környezetben, kisgyerekkoromtól kezdve szívtam magamba a kórház „illatát”. Így 8-9 éves koromtól kezdve nem volt kérdés számomra, hogy orvos szeretnék lenni, és ettől még néhány sikertelen fizika felvételi vizsga sem tudott eltántorítani; ezt a mai napig nem bántam meg! 1996-ban végztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Az egészségügy számos régiójában dolgoztam és dolgozom jelenleg is. Kórházi osztályos orvosként, állami szakrendelő szakorvosaként is jónéhány évet töltöttem el, és mai napig egy nagyobb kisvárosi háziorvosi praxist is működtetek. Az elmúlt 15 évben az állami szakrendelés mellett több budapesti magánintézményben is szakrendeltem és végzek endoszkópos vizsgálatokat. Nagyon fontosnak tartom a kommunikációt a betegellátás minden területén. Napi szinten kerülök szembe azzal a problémával a hozzám forduló pácienseknél, hogy sokszor a korrekt szakmai ellátás ellenére a kórházi ellátás során nem jut elegendő idő a páciens tájékoztatására, leleteivel, betegségével kapcsolatosan, ez többnyire bizonytalanságot, szorongást okoz bennük. Saját munkám során három dolgot tartok fontosnak: tisztelet, odafigyelés és legjobb tudásom szerinti tájékoztatás, és kezelés. Meghatározó számomra a holisztikus szemlélet, a teljes ember kezelése és nem a betegségé, ezt igyekszem kamatoztatni háziorvosi munkám során is, ahol immáron több generáció életét is lehetőségem van végigkövetni! Eredményes kezelés csak a páciens kezelésébe való bevonása, önálló döntéseinek maximális figyelembe vétele és egyenrangú partnerként való kezelése mellett valósulhat meg. Szakmai érdeklődési területeim:
 • a gasztroenterológiai prevenció,
 • refluxbetegség kezelése,
 • PPI terápia,
 • NSAID- gastropathia, vastagbélbetegségek,
 • a kolorektalis daganatok szűrése-, megelőzése, a
 • lisztérzékenység, a nem-coeliákiás gluténszenzitivitás, az ételallergiák-, intoleranciák,
 • a terhességi gasztroenterológia,
 • gasztroenterológia-kardiológia,
 • gasztroenterológia-psychiatria interdiszciplináris kérdései.
Energikus, toleráns és türelmes ember vagyok. Fontos, hogy az emberekben a pozitívumokat keressem és megpróbáljam őket a hibáikkal együtt elfogadni. A legkedvesebb hobbim az olvasás, ha időm engedi hódolok neki. Kedvenc íróm: I.D.Yalom. Mindig is vonzottak az emberi lelket, pszichológiát, a mindennapi gyötrődéseinket, lelki bánatainkat és motivációinkat boncolgató könyvek, de a mai kortárs irodalmat is szívesen veszem kezembe. Ha időm engedi sokat vagyok a természetben, kertészkedem, kirándulok, futok, sportolok, de színházba is szívesen járok és mindemellett nagy családommal, négy gyermekemmel töltöm az időt.  
1298

Dr. Lakner Lilla Laura PhD

Belgyógyász szakorvos, Gasztroenterológus szakorvos, Klinikai farmakológus
Dr Lakner Lilla Laura PhD Szakterület: Belgyógyászat, gasztroenterológia, klinikai farmakológia Az orvosi hivatás lényegét már gyermekkoromban magamba szívtam, édesapám körzeti orvos volt, aki akkor éjjel-nappal a falu lakosságának szolgálatában állt. Ő volt a példaképem, én is az egész embert szerettem volna gyógyítani. 1990-ben végeztem a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán.  20 évvel később védtem  meg PhD fokozatomat a gyulladásos bélbetegség genetikájának témakörében.    Az orvos és a beteg közötti bizalmat alapvető jelentőségűnek tartom. Ennek alapja a páciens megfelelő szakértelemmel, mégis érthető módon történő tájékoztatása, valamint a gondos betegvezetés. Örömmel tölt el, amikor a betegeim javulnak, sikerül a fájdalmukat megszüntetni, panaszaikat megoldani. A gasztroenterológia teljes spektrumát művelem beleértve a diagnosztikus gyomor- , bélrendszeri vizsgálatok mellett a rákelőző endoszkópos operatív beavatkozásokat is. Ezzel nemcsak a beteg életminőségét javítom, hanem meg tudom előzni a súlyosabb állapotok kialakulását, életeket mentek. A gyomor-, bélrendszeri betegségek mellett foglalkozom hepatológiai betegekkel, hasnyálmirigy betegekkel is. Fő specialitásaim közé tartozik a gyulladásos bélbetegek diagnosztikája és kezelése, a funkcionális gasztroenterológiai  kórképek és a vékonybél betegségek diagnosztikája..  Szakmailag mindig nagy sikernek érzem súlyos betegeim (pl. gyulladásos bélbetegek, májbetegek) terhességének végigkísérését, a kezelés koordinálását. A betegek egészséges gyermekhez való hozzásegítése örök életre szóló élmény.      Alaptermészetemet tekintve nyitott, kedves és vidám embernek tartom magam.  A munkámban rendkívül megbízható, alapos és precíz vagyok. Az összefüggéseket gyorsan meglátom. Empatikus, segítőkész, jószívű embernek tartom magam. Legfontosabb hobbim a szakmám, az endoszkópia. Szerencsés vagyok, hogy ezt munkaidőben űzhetem. Szabadidőmben szívesen kirándulok, szeretem a természetet, leginkább  a hegyeket és a vízpartot. A fotózás, az olvasás és a versek mindig feltöltenek és kikapcsolnak.
1340

Dr. Radics Sándor PhD

Gasztroenterológus szakorvos
Dr. Radics Sándor Szakterület: Gasztroenterológia   Családi indíttatásból választottam az orvosi pályát.1991-ben végeztem  a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen, Szegeden, ahol belgyógyászat és gasztroenterológia szakvizsgát tettem.   A problémákat jelző tünetek, gyakran tévútra viszik a szakembereket, ezért nagyon fontosnak tartom a gondos információ gyűjtést. A pácienssel való kommunikációban törekszem arra, hogy minden apró részletet sikerüljön feltárni a pontos diagnózis érdekében.   Szakmámban a legjobban a sokszínűségét, változatosságát és a kihívást jelentő problémák megoldását szeretem. Például, amikor egy extrém túlsúlyos páciensnek nem kellett foglalkozást váltania, egzisztenciáját teljesen megváltoztatnia a sikeres gyomorballon beültetéses fogyókúra után, ez mindkettőnknek nagy sikert jelentett. Az is jó érzéssel tölt el, ha látom, hogy minden gyógyult vagy tünetmentessé vált betegnek mennyit javul az életminősége a munkám eredményeként.  Nyitott, kíváncsi, a világ dolgaira szívesen rácsodálkozó ember vagyok. Nyughatatlan, ha olyan problémával szembesül, ami nem mindennapi, rutin megoldást kíván. Rugalmas és kreatív - ennek a gyógyításban nagy hasznát veszem. Hobbim a kutyatartás, nevelés, illetve a skeet- és trapplövészet, valamint az utazás.     
1318

ÁRAK

Gasztroenterológiai szakorvosi vizsgálat 25 000 Ft
H2 kilégzési teszt - laktóz 15 000 Ft
H2 kilégzési teszt – laktulóz 15 000 Ft
H2 kilégzési teszt - fruktóz 15 000 Ft
H2 kilégzési teszt – laktóz, laktulóz, fruktóz 38 000 Ft
Ételallergia teszt - Imupro Complete teszt 95 000 Ft
Ételallergia teszt - Imupro Screen teszt 35 000 Ft
Ételallergia teszt - Imupro Basic teszt 48 000 Ft
Ételallergia teszt - Imupro Basic+ teszt 70 000 Ft
Ételallergia teszt - Imupro Vegeterian teszt 52 000 Ft
Milyen panaszok esetén keressen fel gasztroenterológust?

 

Ha az emésztésében bármilyen változás előáll, például valamilyen élelmiszer elfogyasztása után hasmenés, hányinger, puffadás…stb. lép fel

Abban az esetben, ha az alábbi panaszok tartósan fennállnak:

 • hasi fájdalom, bizonytalan hasi diszkomfort érzés
 • émelygés, hányinger
 • étvágytalanság, fogyás
 • nyelési fájdalom, nyelési nehézség
 • haspuffadás
 • gyomorégés, savas, refluxos panaszok
 • székrekedés
 • hasmenés
 • krónikus köhögés
 • véres széklet
 • indokolatlan fogyás-hízás

A gasztroenterológiai vizsgálatok közé tartoznak az endoszkópos vizsgálatok. A vizsgálat során egy csövet vezetnek be a tápcsatornába, melynek végén fényforrás és egy üvegszálas optika van, így a vizsgálati terület monitoron látható, kinagyítható. A felső tápcsatorna vizsgálata a gyomortükrözés, míg az alsó szakaszé a vastagbéltükrözés. Az optikai csatorna mellett van egy speciális csatorna, melyen keresztül olyan eszközök vezethetők le, amik segítségével különböző, akár megoldást is jelentő beavatkozások végezhetők az adott szervben. (pl.: polyp eltávolítása) 

Klinikánkon lehetősége van az altatásban végzett teljes gyomor és vastagbél áttekintését lehetővé tévő endoszkópiás beavatkozásokra.