Gasztroenterológia Balatonfüred

Gasztroenterológia

A gasztroenterológia a belgyógyászat egyik szakterülete, mely a nyelőcső, a gyomor, a bélrendszer, a máj, epe, valamint a hasnyálmirigy működését, megbetegedéseit vizsgálja. 

Gasztroenterológia magánrendelésünkön Balatonfüreden már elérhető a gyomortükrözés és a vastagbéltükrözés
altatásban, fájdalommentesen.

Azonnali időpontok Veszprém megyében | Kiváló gasztroenterológusok | Exkluzív környezet

Gasztroenterológus orvosaink Balatonfüreden

Gasztroenterológiai stábunkban lévő szakorvosaink több éves külföldi és hazai gyakorlattal rendelkező magasan képzett szakemberek, akik munkájuk és az ügyfeleink gyógyulása iránt teljes mértékben elhivatottak.

Dr. Bálint Levente

Gasztroenterológus szakorvos
Dr. Bálint Levente Szakterület: Gasztroenterológia Részben családi indíttatásból választottam az orvosi hivatást. Édesanyám közel 40 éven keresztül nővérként dolgozott és jómagam már gyerekként sokat mozogtam kórházi környezetben, kisgyerekkoromtól kezdve szívtam magamba a kórház „illatát”. Így 8-9 éves koromtól kezdve nem volt kérdés számomra, hogy orvos szeretnék lenni, és ettől még néhány sikertelen fizika felvételi vizsga sem tudott eltántorítani; ezt a mai napig nem bántam meg! 1996-ban végztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Az egészségügy számos régiójában dolgoztam és dolgozom jelenleg is. Kórházi osztályos orvosként, állami szakrendelő szakorvosaként is jónéhány évet töltöttem el, és mai napig egy nagyobb kisvárosi háziorvosi praxist is működtetek. Az elmúlt 15 évben az állami szakrendelés mellett több budapesti magánintézményben is szakrendeltem és végzek endoszkópos vizsgálatokat. Nagyon fontosnak tartom a kommunikációt a betegellátás minden területén. Napi szinten kerülök szembe azzal a problémával a hozzám forduló pácienseknél, hogy sokszor a korrekt szakmai ellátás ellenére a kórházi ellátás során nem jut elegendő idő a páciens tájékoztatására, leleteivel, betegségével kapcsolatosan, ez többnyire bizonytalanságot, szorongást okoz bennük. Saját munkám során három dolgot tartok fontosnak: tisztelet, odafigyelés és legjobb tudásom szerinti tájékoztatás, és kezelés. Meghatározó számomra a holisztikus szemlélet, a teljes ember kezelése és nem a betegségé, ezt igyekszem kamatoztatni háziorvosi munkám során is, ahol immáron több generáció életét is lehetőségem van végigkövetni! Eredményes kezelés csak a páciens kezelésébe való bevonása, önálló döntéseinek maximális figyelembe vétele és egyenrangú partnerként való kezelése mellett valósulhat meg. Szakmai érdeklődési területeim:
 • a gasztroenterológiai prevenció,
 • refluxbetegség kezelése,
 • PPI terápia,
 • NSAID- gastropathia, vastagbélbetegségek,
 • a kolorektalis daganatok szűrése-, megelőzése, a
 • lisztérzékenység, a nem-coeliákiás gluténszenzitivitás, az ételallergiák-, intoleranciák,
 • a terhességi gasztroenterológia,
 • gasztroenterológia-kardiológia,
 • gasztroenterológia-psychiatria interdiszciplináris kérdései.
Energikus, toleráns és türelmes ember vagyok. Fontos, hogy az emberekben a pozitívumokat keressem és megpróbáljam őket a hibáikkal együtt elfogadni. A legkedvesebb hobbim az olvasás, ha időm engedi hódolok neki. Kedvenc íróm: I.D.Yalom. Mindig is vonzottak az emberi lelket, pszichológiát, a mindennapi gyötrődéseinket, lelki bánatainkat és motivációinkat boncolgató könyvek, de a mai kortárs irodalmat is szívesen veszem kezembe. Ha időm engedi sokat vagyok a természetben, kertészkedem, kirándulok, futok, sportolok, de színházba is szívesen járok és mindemellett nagy családommal, négy gyermekemmel töltöm az időt.  
1298

Dr. Lakner Lilla Laura PhD

Belgyógyász szakorvos, Gasztroenterológus szakorvos, Klinikai farmakológus
Dr Lakner Lilla Laura PhD
Szakterület: Belgyógyászat, gasztroenterológia, klinikai farmakológia

Az orvosi hivatás lényegét már gyermekkoromban magamba szívtam, édesapám körzeti orvos volt, aki akkor éjjel-nappal a falu lakosságának szolgálatában állt. Ő volt a példaképem, én is az egész embert szerettem volna gyógyítani. 1990-ben végeztem a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán.  20 évvel később védtem  meg PhD fokozatomat a gyulladásos bélbetegség genetikájának témakörében.

Az orvos és a beteg közötti bizalmat alapvető jelentőségűnek tartom. Ennek alapja a páciens megfelelő szakértelemmel, mégis érthető módon történő tájékoztatása, valamint a gondos betegvezetés.

Örömmel tölt el, amikor a betegeim javulnak, sikerül a fájdalmukat megszüntetni, panaszaikat megoldani.

A gasztroenterológia teljes spektrumát művelem beleértve a diagnosztikus gyomor- , bélrendszeri vizsgálatok mellett a rákelőző endoszkópos operatív beavatkozásokat is. Ezzel nemcsak a beteg életminőségét javítom, hanem meg tudom előzni a súlyosabb állapotok kialakulását, életeket mentek. A gyomor-, bélrendszeri betegségek mellett foglalkozom hepatológiai betegekkel, hasnyálmirigy betegekkel is. Fő specialitásaim közé tartozik a gyulladásos bélbetegek diagnosztikája és kezelése, a funkcionális gasztroenterológiai  kórképek és a vékonybél betegségek diagnosztikája.

Szakmailag mindig nagy sikernek érzem súlyos betegeim (pl. gyulladásos bélbetegek, májbetegek) terhességének végigkísérését, a kezelés koordinálását. A betegek egészséges gyermekhez való hozzásegítése örök életre szóló élmény.

Alaptermészetemet tekintve nyitott, kedves és vidám embernek tartom magam.  A munkámban rendkívül megbízható, alapos és precíz vagyok. Az összefüggéseket gyorsan meglátom. Empatikus, segítőkész, jószívű embernek tartom magam. Legfontosabb hobbim a szakmám, az endoszkópia. Szerencsés vagyok, hogy ezt munkaidőben űzhetem. Szabadidőmben szívesen kirándulok, szeretem a természetet, leginkább  a hegyeket és a vízpartot. A fotózás, az olvasás és a versek mindig feltöltenek és kikapcsolnak.
1340

Dr. Sárdi Krisztina

Belgyógyász szakorvos, Gasztroenterológus szakorvos
Dr. Sárdi Krisztina
Szakterület: Belgyógyászat, gasztroenterológia
1680

VIDEOPODCAST

Gasztroenterológia - tudnivalók, érdekességek, tévhitek

Beszélgetés Dr. Bálint Leventével

20 perc

Podcastsorozatunk célja, hogy nézőink átfogó, mégis közérthető képet kapjanak egy-egy orvosi szakterület sajátosságairól.

Videonkból kiderül miért fontos különbséget tenni lisztérzékenység és gluténszenzitivitás között, valamint beszélgetünk öndiagnózisról, a gyógyszerek és probiotikumok emésztőrendszerre gyakorolt hatásairól és a refluxbetegségről is.

Gasztroenterológia - ÁRAK

Gasztroenterológiai szakorvosi vizsgálat 28 500 Ft
Gasztroenterológiai szakorvosi vizsgálat endoszkópos vizsgálat céljából 33 000 Ft
Gasztroenterológiai kontroll vizsgálat 22 000 Ft
Telefonos/online szakorvosi konzultáció 25 perces 28 500 Ft
H2 kilégzési teszt – laktóz 17 000 Ft
H2 kilégzési teszt – laktulóz 17 000 Ft
H2 kilégzési teszt – fruktóz 17 000 Ft
H2 kilégzési teszt – laktóz, laktulóz, fruktóz 44 000 Ft
Gasztroszkópia (gyomortükrözés) éber 39 900 Ft
Kolonoszkópia (vastagbéltükrözés) éber 57 000 Ft
Gasztroszkópia (gyomortükrözés) altatásban 74 000 Ft
Kolonoszkópia (vastagbéltükrözés) altatásban 91 000 Ft
Gyomor-és vastagbéltükrözés együtt altatásban 148 000 Ft
Biopszia (szövettani mintavétel) endoszkópia során, első darab 23 000 Ft
További biopsziás mintavétel endoszkópia során, darabonként 18 000 Ft
Endoszkópos polyp levétel (2 polypig) 47 000 Ft
Endoszkópos polyp levétel (további polypok/db) 18 000 Ft
Szövettani vizsgálat sürgősségi felár + 15 000 Ft
Vényírás 4 500 Ft
Milyen gasztroenterológiai panaszok esetén keresse fel magánklinikánkat Balatonfüreden?

 

Ha az emésztésében bármilyen változás előáll, például valamilyen élelmiszer elfogyasztása után hasmenés, hányinger, puffadás…stb. lép fel

Abban az esetben, ha az alábbi panaszok tartósan fennállnak:

 • hasi fájdalom, bizonytalan hasi diszkomfort érzés
 • émelygés, hányinger
 • étvágytalanság, fogyás
 • nyelési fájdalom, nyelési nehézség
 • haspuffadás
 • gyomorégés, savas, refluxos panaszok
 • székrekedés
 • hasmenés
 • krónikus köhögés
 • véres széklet
 • indokolatlan fogyás-hízás

A gasztroenterológiai vizsgálatok közé tartoznak az endoszkópos vizsgálatok. A vizsgálat során egy csövet vezetnek be a tápcsatornába, melynek végén fényforrás és egy üvegszálas optika van, így a vizsgálati terület monitoron látható, kinagyítható. A felső tápcsatorna vizsgálata a gyomortükrözés, míg az alsó szakaszé a vastagbéltükrözés. Az optikai csatorna mellett van egy speciális csatorna, melyen keresztül olyan eszközök vezethetők le, amik segítségével különböző, akár megoldást is jelentő beavatkozások végezhetők az adott szervben. (pl.: polyp eltávolítása) 

 

Balatonfüredi klinikánkon lehetősége van az altatásban végzett teljes gyomor és vastagbél áttekintését lehetővé tévő endoszkópiás beavatkozásokra.

2022. júliusától érvényes áraink az alábbi gombra kattintva elérhetőek:

ÚJ árlista (2022.07.01-től)