Nőgyógyászat

A nőgyógyászat a női nem szervek megbetegedéseivel, és ezek kezelésével foglalkozó szakág, de ide tartozik a terhesgondozás is. Rendszeres szűrővizsgálatokkal, a tünetek megjelenése előtt felismerhetőek a gyulladások, fertőzések, szervi elváltozások, a rosszindulatú daganatok megelőző állapotai. Az időben elkezdett kezelések hatékonyak és így elkerülhetőek az esetleges szövődmények. 

Orvosaink

Szakmai stábunkban lévő szakorvosaink több éves külföldi és hazai gyakorlattal rendelkező magasan képzett szakemberek, akik munkájuk és az ügyfeleink gyógyulása iránt teljes mértékben elhivatottak.

Dr. Babay Lilla Phd

Nőgyógyász szakorvos
Dr. Babay Lilla Szakterület: Szülészet-nőgyógyászat Már gyerekkoromban világossá vált számomra hogy a gyógyítás mekkora érték, hiszen a szüleim is orvosok. 2015-ben summa cum laude végeztem a Semmelweis Egyetemen.  Orvossá avatásomat követően egyszerre kezdtem meg tudományos munkámat az egyetemen és gyógyító tevékenységemet egy budapesti közkórházban. A gyógyítás számomra sosem jelentette a régi idők alá-fölérendeltségét, mindig megtisztelve érzem magam, amikor egy páciens panaszával hozzám fordul, kitárulkozik. Nőgyógyászati szakirányomat ez különösen jellemzi. A nő tisztelete, elfogadása, támogatása női mivoltomból adódóan szívügyem. Hiszem, hogy bizonyos női problémákat mi, nők tudunk egymás között a leghatékonyabban és legempatikusabban megoldani. A női életszakaszok számtalan örömet és megoldandó feladatot hoznak. Arra törekszem, hogy minden életszakaszban szakszerű segítséget nyújtsak a hölgyeknek.  Tiniknek tini-edukációs programokat tartok és számos felvilágosító tartalmat közöltem már; a gyermekvállalás idejében nagy örömmel állok a leendő édesanyák mellett a tervezés, terhesgondozás, szülés és az azt követő időszakban is; míg a középkorú és változókorban lévő hölgyeket támogatom nőiességük megőrzésében.   Minden esetben közös beszélgetéssel indítunk, a kérdéseket igyekszem érthetően és részletesen megválaszolni. A bizalom és az empátia megkönnyíti mindkét félnek a vizsgálati szituációt. Hiszek abban, hogy nőgyógyásznak lenni ajándék: látni a Nőt különböző életszakaszaiban, segíteni, hogy bonyolult női rendszere őt szolgálva, tökéletesen működhessen, elégedettséggel töltve el őt, látni egy élet alakulását, fejlődését, majd megszületését, csodálatos élmény. Minden nap hálás vagyok, hogy ez az élmény lehet a hivatásom.    
1294

Dr. Gáspár Levente

Nőgyógyász szakorvos
Dr. Gáspár Levente Szakterület: Nőgyógyászat Középiskolás koromban úgy gondoltam, hogy a legjobb terület a világ megváltására a gyógyítás. Ott döntöttem el, hogy orvos leszek. 1993-ban végeztem a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetemen, majd 1999-ben aneszteziológia-intenzív terápiából, 2003-ban pedig szülészet- nőgyógyászatból szakvizsgáztam. A szakmám kellő kihívást jelent maximalista személyiségem kibontakoztatásához. Nagyon fontosnak tartom a precízitást, az alapos munkát, hiszen sokszor csak így tudjuk megoldani a nem teljesen kézenfekvő eseteket. Körülbelül 10 éve történt, hogy egy 40 év körüli beteg vérzészavar miatt keresett fel. Elmesélte, hogy több, mint egy éve vérzik. Több helyen kezelték, volt már méhkaparása (negatív szövettan), kapott gesztagén kezelést, hormonpótlást, fogamzásgátló szedését is javasolták. Méhnyakrákszűrés a vérzésre hivatkozással nem történt. A vizsgálatnál láttam, hogy a vérzés nem a méhüregből, hanem a méhnyak felszínéről származik, alig egy-egy csepp. A szárazra törölt méhnyak felszínéről mintát vettem cytologiára. Két tárgylemezre, nehogy a vér miatt elnézzünk valamit. Mindkettő P5-ös lett. Invazív méhnyakrák miatt végül Werthweim műtét történt. Azóta is visszajár hozzám kontroll vizsgálatokra. Fontosnak tartom az orvos-beteg kapcsolatban, hogy a kommunikáció legyen egyéniesített, rövid, lényegretörő és érthető. A beteg ne menjen el a rendelésről megválaszolatlan kérdésekkel. Lényeges a társszakmák ellátási területébe tartozó, vagy a szülészet-nőgyógyászaton belül az engem/intézmény lehetőségeit meghaladó esetekben a további kivizsgálási/kezelési lehetőségek megbeszélése. Maximalista, makacs, kitartó, precíz és empatikus ember vagyok. Kritikus és önkritikus, aki nehezen viseli a hanyagságot és a pontatlanságot. Hobbim a kerékpározás, túrakajakozás.  
1306

Dr. Jósa Elemér

Nőgyógyász szakorvos
Dr. Jósa Elemér Szakterület: Szülészet-nőgyógyászat Édesapám is orvos volt, belgyógyász, rheumatológus. Kiváló diagnoszta volt. Sajnos már akkor távozott közülünk, amikor végzős voltam, de bizonyára nagy szerepe volt a pályaválasztásomban. 1993-ban végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen.  A páciensekkel való kapcsolatban fontos számomra az őszinteség, partneri kapcsolat, érthető  tájékoztatás a betegség lényegéről, okáról, a kezelés lehetőségeiről. Munkám során minden nap kapok pozitív visszajelzést a betegektől, illetve a társszakmákban dolgozó kollégák  részéről is.  
1310

ÁRAK

Nőgyógyászati szakorvosi vizsgálat hüvelyi ultrahanggal és citológiai mintavétel elemzéssel 40 000 Ft
Nőgyógyászati szakorvosi vizsgálat 25 000 Ft
Nőgyógyászati szakorvosi vizsgálat + citológia 35 000 Ft
Babamozi 30 000 Ft
IUD felhelyezés és vizsgálat (eszköz nélkül) 38 000 Ft
IUD levétel és vizsgálat 25 000 Ft
Full HPV szűrés (Synlab) 10 000 Ft
Nőgyógyászati szakorvosi vizsgálat + genetikai ultrahang 30 000 Ft
Hüvelyi ultrahang 15 000 Ft
Milyen panaszok esetén keressen fel nőgyógyászt? 

 

  • menstruációs zavarok
  • rákszűrés céljából
  • hormonális problémák esetén (túlzott szőrnövekedés, hajhullás) 
  • emlő elváltozásai
  • szexuális zavarok
  • nemi szervek külső elváltozásai (szemölcs, kiütés…stb.) 
  • nemi szervek belső elváltozásai (viszketés, szokatlan váladékozás) 
  • fogamzásgátlás 
  • meddőségi tanácsadás
  • terhesgondozás

 

Klinikánkon nagy hangsúlyt fektetünk a prevencióra, az éves szűrésekre, hogy pácienseink egészségesek maradjanak és egy kisebbnek tűnő problémára is időben találjunk megoldást, elkerülve a későbbi bonyolultabb és hosszabb ideig tartó kezelést. 

 

Nőgyógyász szakorvosaink teljeskörű terhesgondozást, magzati ultrahang diagnosztikát (4D babamozi, stb.) is végeznek.