Fül- orr- gégészet

A fül-orr-gégészet a garat, gége, orr- és melléküregek, szájüreg, mirigyek, nyaki nyirokcsomók, szagló-, ízlelő- és hallószervek vizsgálatával és betegségeinek gyógyításával foglalkozó szakág. 

Halláspanasza van? Fülzúgás? Szédülés gyötri? Panaszainak tartós, hatékony kezeléséhez keresse fel fül-orr-gégészeti magánrendelésünket Balatonfüreden.

Azonnali időpontok Veszprém megyében | Kiváló fül-orr-gégészek | Exkluzív környezet

Fül-Orr-Gégész Orvosaink Balatonfüreden

Fül-orr-gégészeti szakmai stábunkban lévő szakorvosaink több éves külföldi és hazai gyakorlattal rendelkező magasan képzett szakemberek, akik munkájuk és az ügyfeleink gyógyulása iránt teljes mértékben elhivatottak.

Dr. Deme Orsolya

Fül-orr-gégész szakorvos
Dr. Deme Orsolya Szakterület: Fül-, orr-, gégegyógyászat Pályaválasztásom kézenfekvő volt, mivel dédapám, nagyanyám és édesanyám is mind fül-orr-gégészek. 1999-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi karán. Hivatásom választása során szerepet játszott, hogy mindenképpen emberekkel szerettem volna foglalkozni, embereken segíteni. Öt év Angliában szerzett tapasztalatom alapján számomra alapvető az udvarias bánásmód, a teendők és leletek beteg számára érthetően való elmagyarázása, a beteg elképzeléseinek, véleményének megismerése.  A Fül-orr-gégegyógyászatban olyan sebészi jellegű pályára találtam, ahol finom, nagy kézügyességű beavatkozásokat végezhetek. A  szakmám tárgykörébe tartozó problémák kiterjedtek, és sok az együttműködést igénylő kórkép, ahol együtt dolgozhatok társszakmákkal, például a bőrgyógyászat, allergológia, gyermekgyógyászat,  szédülés vagy hallászavarok diagnosztikája. Gyakran a beteg türelmes meghallgatása, a kórtörténet alapos felderítése a legfontosabb lépés a gyógyulás útján. A beteggel való kommunikációban az érthetőséget, átláthatóságot, őszinteséget és a megfelelő ráfordított időt és figyelmet tartom fontosnak. Szívesen használok ábrákat, rajzokat is, hogy betegeim a probléma lényegét, a tervezett beavatkozást megértsék. Introvertált típus vagyok, figyelmesen hallgatok másokat. Érdekel a lelki háttér, a beteg, mint komplex egész. Hobbim a vitorlázás, síelés, kertészkedés. 
1316

Dr. Fellegi Veronika

Fül-orr-gégész szakorvos
Dr. Fellegi Veronika Szakterület: Fül,-orr-, gégészet 2000-ben végeztem a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. Gyerekkorom óta készültem erre a pályára, sikerrel vettem az akadályokat, és minden nap úgy érzem, hogy a helyemen vagyok. Szeretem ezt a hivatást, jó érzés az embereknek segíteni, őket meghallgatni, az egészség felé útmutatást adni.  A pácienssel való kapcsolatban fontosnak tartom a teljes figyelmet, az empátiát és a BIZALMAT, a tiszta, érthető párbeszédet, az őszinte és kielégítő válaszokat a beteg kérdéseire, és az ehhez szükséges, zavartalan vizsgálati időt. Nagy örömmel tölt el, amikor megoldhatatlannak tűnő problémákat sikerül kezelni, mint például amikor egy idős páciensem az őt egyre inkább zavaró fülzúgással keresett fel. Ehhez tudni kell, hogy az évek óta tartó fülzúgást legtöbbször nem tudjuk megszüntetni. A részletes kivizsgálás során átbeszéltük többek között az eddig szedett gyógyszereit. Átgondolva és konzultálva a családorvosával, módosítottunk a terápián, és két hét alatt elhalkult a fülzúgása, nyugodtan tudott aludni. A páciens arcán látott öröm és kipihentség bőven elég visszaigazolás volt a kontroll vizsgálat során. Természetesen a gyógyítás a legtöbb esetben nem ilyen egyszerű. Egy kislány, aki hetente látogatta a fülészeti rendelőket, hozzám is eljutott. Visszatérő hallójárat gyulladása, erős hámlása volt. Az összes létező gyógyszert, kezelési stratégiát megkapta, de mindig kiújultak a tünetei. Sokadik kísérlet után, tehéntej diétát kezdtünk, és speciális mikrobiológiai vizsgálatot végeztünk. A kapott eredmény alapján elkezdett, az eddigiektől eltérő technikával alkalmazott célzott kezelés áttörő sikert hozott. Sokadik nekifutásra, de sikerült meggyógyítani. Többször mondták már, hogy kicsi a bors, de erős. Alacsony termetem miatt, és mert két lábbal állok a földön. Úgy gondolom, hogy érzékeny ember vagyok, de gyakorlatias. Mindig törekszem a problémák mielőbbi megoldására, időnként sürgetve a többieket. A körülöttem állók sorsát, gondjait fontosnak tartom, és ők tudják, hogy lehet rám számítani. Szeretek nevetni, játszani, jókat sütni-főzni, vendégeket hívni. Nyitott vagyok az új dolgokra, szeretek tanulni. Hobbim a természetjárás, a kertészkedés és a lakberendezés.     
1304

VIDEOPODCAST

FÜL-ORR-GÉGÉSZET A SZAKÉRTŐ SZEMÉVEL

Beszélgetés Dr. Deme Orsolyával

18 perc

Podcastsorozatunk célja, hogy nézőink átfogó, mégis közérthető képet kapjanak egy-egy orvosi szakterület sajátosságairól.

Mik a nyár szezonális betegségei? Javasolt-e a fültisztító pálcika használata? Tényleg létezik olyan, hogy orrcseppfüggőség? Mi állhat a rendszeres fülzúgás vagy szédülés mögött? A videóból mindez és még több is kiderül!

Fül-orr-gégészet - ÁRAK

Fül-Orr-Gégészet szakorvosi vizsgálat 28 500 Ft
Sürgős Fül-Orr-Gégészeti szakvizsgálat 34 000 Ft
Fül-orr-gégészeti kontroll vizsgálat 15 perc 22 000 Ft
Telefonos/online szakorvosi konzultáció 25 perces 28 500 Ft
Külső hallójárat kezelés (1 szakvizsgálat + 2 db kontroll) 46 000 Ft
Orrvérzés csillapítás 22 000 Ft
Tisztahang audiometria 6 800 Ft
Tympanometria 6 800 Ft
Halláscsökkenés komplex csomag 16 000 Ft
Tinnitometria 4 600 Ft
Szövettani vizsgálat 20 mm-ig 18 000 Ft
Szövettani vizsgálat 20 mm felett 34 000 Ft
Szövettani vizsgálat sürgősségi felár + 15 000 Ft
Idegen nyelvű szakorvosi vizsgálat 34 000 Ft
Vényírás 4 500 Ft
Milyen panaszok esetén keressen fel fül-orr-gégészetünket Balatonfüreden? 

 

 • Tartós köhögés
 • Elhúzódó orrdugulás
 • Fülzúgás
 • Horkolás, illetve az alvás alatt történő légzéskimaradás
 • Heveny és idült gyulladások a garat, a gége vagy az orr területén
 • Allergiás panaszok
 • Torok- és orrmandulával összefüggő panaszok
 • Hangképzési nehézségek, hallásvesztés, nyelési zavarok, szédülés
 • Góckutatás
 • Daganatok a fej és a nyak területén

A szakorvos a kórelőzmények felvételét követően elvégzi a szükséges vizsgálatokat, melyek kiegészülhetnek laboratóriumi vizsgálatokkal.

 

Fül-orr- gégészeti vizsgálatok: 

 

 • endoszkópia
 • allergia vizsgálatok
 • hallásvizsgálat
 • fülzúgás kivizsgálása, szédülésdiagnosztika
 • képalkotó vizsgálatok (CT, MR, Ultrahang) 
 • horkolás, éjszakai légzéskimaradás vizsgálata
 • rákszűrés

A diagnózist követően a fül-orr-gégész orvos javasolhat műtéti megoldásokat, illetve gyógyszeres kezelést. 

2022. júliusától érvényes áraink az alábbi gombra kattintva elérhetőek:

ÚJ árlista (2022.07.01-től)