Kardiológia

A kardiológia a belgyógyászat azon szakiránya, mely a szív- és érrendszert érintő kóros elváltozásokat diagnosztizálja, és kezeli az ebből adódó betegségeket.

Magánklinikánk kiválóan felszerelt rendelőiben kardiológus szakembereink teljes körű szakrendelésben részesítik a Balatonfüredre látogató pácienseket.

Azonnali időpontok Veszprém megyében | Kiváló kardiológusok | Exkluzív környezet

Kardiológus orvosaink

Szakmai stábunkban lévő szakorvosaink több éves külföldi és hazai gyakorlattal rendelkező magasan képzett szakemberek, akik munkájuk és az ügyfeleink gyógyulása iránt teljes mértékben elhivatottak.

Dr. Édes István PhD, FESC.

Kardiológus szakorvos, Egyetemi docens
Dr. Édes István Ferenc PhD, FESC, egyetemi docens
Szakterület: Kardiológia

Harmadik generációs orvosi családból származom, így egyértelmű volt számomra, hogy családomhoz hasonlóan én is az orvosi pályát választom hivatásomnak. A munkám számomra a megmentett és megsegített életekről szól, ezért dolgozom nap mint nap.

Immáron tizenöt éve dolgozom sürgősségi, heveny infarktus ellátási rendszerben, így a legnagyobb siker számomra, amikor az életveszélyben lévő beteget sikerül megmenteni. Ezen élményben szerencsére számos alkalommal volt részem és remélem ez nem változik a jövőben sem. Különös szakmai sikert jelent számomra, amikor legmodernebb terápiát alkalmazva szó szerint a halál torkából hozzuk vissza a pácienst. Hálájuk, illetve hozzátartozójuk hálája adja munkánk igazi értelmét.

Munkám során törekszem arra, hogy a beteg-orvosi kommunikáció a lehető leggördülékenyebb legyen. Odafigyelek a világos, érthető, túlzott szakkifejezésektől mentes kommunikációra. Szeretem pontosan kifejteni azt, hogy az az alkalmazott terápia miért szükséges, az adott gyógyszer miért előnyös és miért adjuk ezt a betegnek. Fontos számomra, hogy a páciens részéről ne maradjon a rendelés végére nyitott kérdés vagy megválaszolatlan gondolat.

Szabadidőmet javarészt családommal töltöm. Emellett több mint huszonöt éve hódolok a fitnesz/testépítés világának és újabban a sportlövészetnek.
1736

Dr. Kiliti Róbert

Kardiológus szakorvos
Dr. Kiliti Róbert Szakterület: Kardiológia Az orvosi hivatást a gyógyítás öröme miatt választottam. 1994-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, később belgyógyászatból, majd kardiológiából is szakvizsgát tettem. Munkámban legjobban a páciensekkel történő személyes kontaktust, vizsgálatot, beszélgetést szeretem. A hozzám fordulókkal való kommunikációban a partnerséget tartom a legfontosabbnak, azt, hogy el kell fogadnunk, miszerint a betegek egyre jobban érdeklődnek és egyre többet tudnak betegségükkel kapcsolatban. A mi dolgunk, hogy a rengeteg információ között rendet tegyünk a legjobb tudásunk szerint. Ezzel együtt (vagy éppen ezért!) nagyon fontos a beteg bizalmának elnyerése és megtartása. Az évek alatt sok olyan esetem volt, melyekre szívesen tekintek vissza, de kettő közülük kiemelkedően fontos a számomra: 10 éve gondozott, coarctatio miatt többször operált, maradék stenosissal bíró,  (ezért magas rizikójú) fiatal nő sikeres szülése volt az egyik ilyen. Illetve a 78 éves beteg „rábeszélése” billentyű műtétre. A páciens ma 92 éves, és jól van. Vidám, csendes, nyugodt, konfliktus kerülő és családcentrikus ember vagyok, mérhetetlen optimizmussal. Szabadidőmben szívesen olvasok, foci-, kézi-, vízilabda meccsre járok, vagy a tv-ben követem nyomon a mérkőzéseket, de a gitár pengetés, dobolás, túrázás is a hobbijaim közé tartozik.
1511

Dr. Kohut László PhD

Belgyógyász szakorvos, Kardiológus szakorvos
Dr. Kohut László PhD
Szakterület: Belgyógyászat, kardiológia

Gyerekkorom óta orvos szerettem volna lenni, ez belülről fakadt. Az évek múlásával egyre jobban érdekelt az emberi szervezet működése és a betegségek gyógyítása. Azért választottam ezt a hivatást, hogy legjobb tudásom szerint, erkölcsi indíttatással a betegek javáért dolgozzak. 1984-ben végeztem az Ungvári Állami Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán, majd kardiológiai és belgyógyász szakvizsgákat tettem.

A gyógyítás egy rendkívül nehéz feladat, mert az élő szervezet olyan változatos, olyan sokféle, hogy szinte nincs két egyforma ember, és nincs két egyforma betegség. A páciensnek nemcsak betegsége, hanem lelke is van, amely minden betegség alkalmával sérül, s amelyet a testtel együtt kell gyógyítani. Az orvoslás rendkívül fontos feladata megértetni, hogy a gyógyulásért mit és miért kell mindenkinek saját magának megtenni. A betegek életmód változtatásra és öngondoskodásra való felkészítése nélkül a legdrágább gyógyszerek, műtéti kezelések sem hozzák meg a kívánt eredményt.

Sikernek érzem, amikor elnyerem a súlyos szívbetegek bizalmát, hitet adok nekik a reményvesztett és kilátástalannak tűnő lelkiállapotban és legjobb tudásom szerint segítem a felépülésüket, a gyógyulásukat, amikor átvesszük, hogyan tudnak a továbbiakban, betegségükkel együtt, minőségi életet élni.

Precíz, megbízható embernek tartom magam, aki igényes a munkájára, gyakorlatias, együttműködő és örök optimista.

Szabadidőmben szívesen olvasok és sportolok, szeretek túrázni, búvárkodni és utazni. A rendszeres szakmai továbbképzések mellett nagy érdeklődéssel figyelem a társadalomtudományok és a természettudományok területén elért újabb eredményeket.
1312

KARDIOLÓGIA - ÁRAK

Kardiológiai szakorvosi vizsgálat (anamnézis, fizikális vizsgálat, EKG) 28 500 Ft
Kardiológiai szakorvosi vizsgálat szív ultrahanggal 43 000 Ft
Kardiológiai kontroll vizsgálat (eredmények értékelése, fizikai vizsgálat ,EKG) 22 000 Ft
Kardiológia kontroll szívultrahanggal 34 000 Ft
Telefonos/online szakorvosi konzultáció 25 perces 28 500 Ft
Terheléses EKG (szakorvosi vizsgálat kiegészítéseként) 28 500 Ft
ABPM (24 órás vérnyomásmérés) szakorvosi kiértékeléssel 21 000 Ft
Holter EKG vizsgálat (24 órás) szakorvosi kiértékeléssel 23 000 Ft
Szív ultrahang (echocardiographia) más orvos indikációjára 23 000 Ft
EKG vizsgálat (12 elvezetéses) 5 700 Ft
Vényírás 4 500 Ft
A leggyakoribb kardiológiai problémák:

 • magas vérnyomás
 • koszorúér betegségek
 • szívelégtelenség
 • szívbillentyű betegségek
 • vérzsír eltérések

Mivel a szív- és érrendszeri megbetegedések vezetők a halálozási okok között, 45 év felett javasolt évente megelőzés céljából szűrővizsgálatot végeztetni, panasz esetén pedig azonnal kardiológus szakorvoshoz fordulni.

 

Milyen panaszok esetén keressen fel kardiológust?

 • Nehézlégzés
 • Mellkasi fájdalom, szívtáji nyomás
 • Lábdagadás
 • Szokásostól szaporább szívdobogás
 • Bizonytalan eredetű mellkasi panaszok
 • Szédülés, gyengeség, eszméletvesztés
 • Magas vagy alacsony vérnyomás
 • Koronavírus fertőzés utáni vizsgálat

 

Kardiológiai diagnosztikai vizsgálatok:

 • az első vizsgálat minden szakrendelésen az EKG. A vizsgálat során kirajzolódó EKG görbe alakja, ellaposodásai és kiugrásai alapján következtet a szakorvos bizonyos betegségek meglétére. A vizsgálat teljesen fájdalommentes.
 • terheléses EKG vizsgálatot akkor végzünk, ha gyanú merül fel koszorúér betegségre. Klinikánkon a vizsgálatot kerékpárral végezzük.
 • a szívultrahang vizsgálat is szerves része a kardiológiai diagnosztikának, mivel ilyenkor egy mozgó képet kapunk a szívről, így a nagy erek állapota mellett a szívüregek, az azokat határoló falak, szívbillentyűk és szívburok állapotát is fel méri a szakorvos. Ha az EKG-n bármiféle eltérés tapasztalható, akkor mindenképpen szükséges elvégezni az ultrahang vizsgálatot. 
 • 24 órás vérnyomás mérésnek (ABPM) a magas vérnyomás diagnosztikájában, beállításában van szerepe. Kiszűrhetők vele az álcázott vérnyomás (időszakosan kiugró magas vérnyomás érték), alkalmazzuk éjszakai magas vérnyomás vizsgálatára, illetve a folytatott terápia kontrolljára. 
 • 24 órás EKG (HOLTER) vizsgálatot olyan esetekben végzünk, mikor nem elegendő a néhány perces EKG. Ilyen lehet a szédülés, az ájulás, az időszakos mellkasi fájdalom, illetve a szapora-, lassú- vagy szabálytalan szívdobogás észlelése.  

Minden diagnosztikai vizsgálatunk fájdalommentes, az eljárások során nem történik szúrás vagy műtéti feltárás.

2022. júliusától érvényes áraink az alábbi gombra kattintva elérhetőek:

ÚJ árlista (2022.07.01-től)