Diabetológia

A diabetológia a cukorháztartás zavaraival, a cukorbetegség és annak szövődményeinek megelőzésével, illetve kezelésével foglalkozó tudomány. A diabetológus orvos felméri a cukorbetegség (diabétesz) kialakulásának rizikófaktorait, ellenőrzi a kórtörténetet, valamint a pácienssel szorosan együtt dolgozva egyensúlyba tartja a szervezet szénhidrát anyagcseréjét.

Balatonfüredi magánklinikánkon kiváló diabetológus szakorvosok várják, hogy felvegyék a harcot a cukorbetegséggel szemben.

Exkluzív környezetben | Balatonfüredi magánrendelés | Azonnali időpontok Veszprém megyében

ORVOSAINK

Szakmai stábunkban lévő szakorvosaink több éves külföldi és hazai gyakorlattal rendelkező magasan képzett szakemberek, akik munkájuk és az ügyfeleink gyógyulása iránt teljes mértékben elhivatottak.

Dr. Szentendrei Teodóra

Diabetológus szakorvos
Dr. Szentendrei Teodóra
Szakterület: belgyógyászat, diabetológia

A diploma megszerzését követően a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Sürgősségi és Kardiológia, valamint Endokrinológia - Diabetológiai profilú osztályán dolgoztam. Jelenleg szívinfarktuson, bypass- és billentyűműtéten átesett betegekkel foglalkozom, akik közül sokan cukorbeteggel küzdenek. Emiatt is orientálódtam a diabetológia irányába, hogy naprakész ismeretekkel segíthessem gyógyulásukat.

Mindennapi munkám során látom, hogy az életmód, a rendszeres testmozgás és a változatos, minőségi étrend milyen fontos egészségünk megőrzése és a szív-érrendszeri betegségek megelőzése érdekében. A cukoranyagcsere megfelelő keretek között tartásának szerves részét képzi a mozgás, a táplálkozás és a gyógyszeres terápia.

Célom, hogy kollegáimmal együttműködve sikeresen segíthessünk pácienseinknek. Fontos, hogy a betegeink megismerjék a cukorbetegség élettani hátterét, természetét, valamint szükséges, hogy elsajátítsák a gyógyszerek illetve inzulinterápia alkalmazásának gyakorlatát is. Ennél a betegségnél nagyon fontos az életmódváltás, mely szemléletmód kialakításában szintén meghatározó a diabetológus és a dietetikus szerepe.
2241

ÁRAK

Belgyógyászati diabetológiai szakvizsgálat 28 500 Ft helyett 23 500 Ft
Belgyógyászati diabetológiai kontroll szakvizsgálat 22 000 Ft
Telefonos diabetológiai szakorvosi konzultáció (maximum 25 perces) 28 500 Ft
Telefonos diabetológiai szakorvosi kontroll konzultáció (3 hónapon belüli, maximum 15 perces) 15 000 Ft
Diabetológiai szakrendelés laboratóriumi cukorterheléssel együtt most csak: 35 000 Ft

Milyen panaszok esetén keresse fel
diabetológus szakorvosainkat Balatonfüreden?

 • Szomjúságérzet
 • Gyakori vizeletürítés
 • Indokolatlan súlyveszteség
 • Jelentős fáradékonyság
 • Érzékelhetően lassan gyógyuló sebek
 • Gyakori bőrfertőzés vagy bőrgombásodás
 • Állandó éhségérzet
 • Nemi szerv környéki bőr viszketése, gyulladása
 • Homályos látás

A diabétesz kezelése

A diabetológia kezelésnek 3 pillére van. Az egyik a helyes táplálkozás, a másik a rendszeres napi mozgás, a harmadik pedig az orvosi terápia. Ha a 3 pillér közül akár a mozgás, a diéta, vagy a terápia valamiképp sérül, akkor az anyagcsere felborul, ami komoly szövődményekkel járhat.  

A cukorbetegség népbetegség. Hazánkban is egyre többen élnek együtt a cukorbetegséggel, de sajnos közülük nagyon sokan nem is tudnak róla. A cukorbetegség ugyanis még a magas vércukor szint mellett sem biztos, hogy tünetekkel jár együtt.

Éppen ezért 45 év felett érdemes az ajánlott szűrővizsgálatokkal kapcsolatban felkeresni orvosát, hiszen ezek elvégzésével a cukorbetegség még időben diagnosztizálható.

A életkor előrehaladtával a cukorbetegség kialakulásának esélye növekszik. Továbbá azoknak a 45 év alatti személyeknek is ajánlott a rendszeres szűrővizsgálat, akiknek testtömeg indexe (Nézze meg BMI értékét) meghaladja a 25-ös értéket, valamint magas a vérnyomása, vagy emelkedett vérzsír értékkel rendelkezik.

A cukorbetegségnek 3 fajtája van

 1. Prediabétesznek a cukorbetegséget megelőző állapotot hívják. Ilyen esetekben a vércukorszint még nem éri el a kritikus határértéket, ám meghaladja a normális vércukorszintet. Ebben az állapotban a betegség még megelőzhető és visszafordítható a megfelelő kezelést és diétát alkalmazva. Mérje fel, hogy fennáll-e Önnél a prediabétesz rizikója, töltse ki diabétesz rizikó tesztünket.
 2. Az 1-es típusú diabétesz esetén autoimmun betegségről beszélünk, amely során az immunrendszer megtámadja a hasnyálmirigy inzulintermelő sejtjeit. Ezen sejtek pusztulásával a szervezet nem tud megfelelő mennyiségű inzulint termelni, ami a cukorháztartás felborulásához vezet. Éppen emiatt az 1-es típusú cukorbetegség gyakran fiatalabb korban alakul ki, nem pedig az elhízás következtében. 
 3. A 2-es típusú cukorbetegség kialakulása mögött több tényező is áll. A leggyakoribb probléma az inzulin-receptorok hibás működése, ennek következményeként a szervezet által termelt inzulin nem tudja kellő hatékonysággal csökkenteni a vércukorszintet. A helytelen működést a túlsúly és a nem megfelelő táplálkozás idézi elő. 

Töltse ki tesztünket és tudja meg,
hogy mennyire fenyegeti Önt a cukorbetegség.

2022. júliusától érvényes áraink az alábbi gombra kattintva elérhetőek:

ÚJ árlista (2022.07.01-től)