Pszichiátria

A pszichiátria az orvostudomány azon ága, mely a lelki betegségek diagnosztizálásával, kezelésével és megelőzésével foglalkozik. A pszichiátria egyik területe az addiktológia, mely szenvedélybetegekkel dolgozik, de pszichiáter szakorvos segíti az idős, demens betegeket, illetve a szorongásos vagy hangulati problémákkal küzdőket is. 

Azonnali időpontok Veszprém megyében | Kiváló pszichiáterek | Exkluzív környezet

Pszichiáter orvosaink

Szakmai stábunkban lévő szakorvosaink több éves külföldi és hazai gyakorlattal rendelkező magasan képzett szakemberek, akik munkájuk és az ügyfeleink gyógyulása iránt teljes mértékben elhivatottak.

Dr. Fekete Éva

Pszichiáter szakorvos
Dr. Fekete Éva

Szakterület: Pszichiátria

Részben családi indíttatás miatt választottam az orvosi pályát, ugyanis 2 nővérem szintén ezen a területen helyezkedett el. Amellett, hogy testvéreim motiváló példaként jártak előttem, az is hozzájárult a pályaválasztásomhoz, hogy a biológia mindig is kedvenc tárgyaim közé tartozott. Harmadrészt, és talán ez motivált a legjobban, hogy segítséget nyújthassak a szenvedőknek. Ez rendkívüli örömöt okoz, és enélkül nem teljes a nap.

Munkám során igyekszem kiemelkedő hangsúlyt fektetni a beteg-orvos kommunikációra.  Ahogy mondani szokták:  ”A jó anamnézis-fél diagnózis." A panaszok által, sok értékes információhoz juthatunk.  Emellett a terápia megértetése kulcs a beteg complience eléréséhez. Ez mentális betegeknél még sokkal fontosabb, hisz a dekompenzációt a páciensek kevésbé érzékelik, mint a környezetük.

Magamat egy vidám, barátságos és segítőkész embernek vallom. A munkámban rendkívül magas igényű vagyok, és elmondható rólam, hogy a belső értékek preferálása jellemző rám.

Szabadidőmben szeretek színházba járni. Főként a zenés darabokat preferálom, mint opera, operett, vagy musical. Szívesen utazom, elsősorban belföldön. Ezenkívül szeretek társasjátékozni családommal és sok időt foglalkozom a kutyáimmal is.
1749

Dr. Horváth Ilona Gyöngyi

Pszichiáter szakorvos
Dr. Horváth Ilona Gyöngyi
Szakterület: neurológia, pszichiátria, addiktológia, igazságügyi elmeorvos szakértő

Nagyon fontosnak és érdekesnek tartom a tudományos tevékenységeket, ám végső célom az volt, hogy gyakorló orvos legyek, ezért 1976-ban elvégeztem a Pécsi Tudományi Egyetem Általános Orvosi karát. Pályafutásom során mindig az volt a fő célom, hogy segítsek jól és egészségesen élni másoknak. Szeretek új tudományos felfedezésekről, módszerekről olvasni és ha lehetőségem nyílik rá akkor ezeket az újdonságokat alkalmazom is a munkám során.

Számomra a beteg egészsége az első és az, hogy jól érezze magát a bőrében. Kiemelten fontosnak tartom, hogy a beteg-orvos kommunikáció során a teljes őszinteség valósuljon meg. Minden betegem javulása, vagy teljes felgyógyulása örömmel tölt el és sikernek tudom elkönyvelni.

Leginkább a nyugodt, valamint odafigyelő szavak jellemeznek. Mindent igyekszem megtenni azért, hogy javuljon a beteg állapota. Ebben a folyamatban mindig hangsúlyozom, hogy a páciensnek is nagyon fontos szerepe van, e nélkül nem megy a közös cél, vagyis a gyógyulás.

Szabadidőmben szeretek utazni, olvasni és túrázni.
1751

PSZICHIÁTRIA - ÁRAK

Pszichiátriai szakorvosi konzultáció 30 perc (kontroll vizsgálat) 28 500 Ft
Pszichiátriai szakorvosi konzultáció 50 perc (első vizsgálat) 34 000 Ft
Csoportos terápia (depresszió, pánik, szorongás) 120 perc 35 000 Ft
Telefonos/online szakorvosi konzultáció 25 perces 28 500 Ft
Vényírás 4 500 Ft
Milyen panaszok esetén keressen fel pszichiátert? 

 

 • szorongásos panaszok (pánik érzése, fóbiák, kényszeres viselkedés)
 • szenvedélybetegség
 • evés- és testképzavar
 • hangulati zavarok (az örömre való képesség elvesztése, állandósult rossz közérzet, indokolatlan, nem szűnő feszültség, beszűkült érdeklődés, alvászavarok, öngyilkossági gondolatok, koncentrációs zavarok, halálvágy) 
 • tévképzetek
 • valótlan észlelések (hangok, színek, képek, szagok) 
 • összefüggéstelen beszéd

 

Az első találkozás egy kötetlen beszélgetés formájában zajlik, mely során a pszichiáter szakorvos kérdéseket tesz fel a tapasztalt tünetekkel kapcsolatban, majd felállítja a diagnózist. 

A megállapított betegség természetétől függően szükség szerint javasolhat gyógyszeres kezelést, pszichoterápiát. 

 

Az első konzultációt követően időszakos kontrollra van szükség, melyen a pszichiáter ellenőrzi, hogy mennyire eredményes a választott terápia, illetve módosíthat a gyógyszer adagolásán.

 

Pszichoterápiás kiscsoportok

 

Pszichoterápián szakember által irányított és megtartott kommunikációs térben zajló gyógyító folyamatot értünk. Segíti a kliensek valósághoz való harmonikusabb, egészségesebb viszonyulását, lelki erőforrásaikhoz, öngyógyító képességeikhez való kapcsolódásukat.

A legtöbb pszichés és pszichoszomatikus probléma esetén a csoportban zajló pszichoterápia ugyanolyan hatékony, mint az egyéni terápia. Előnyt jelentenek a csoporthelyzetből adódó járulékos gyógyulási, terápiás tényezők, valamint a költséghatékonyság. Csoportjaink kis létszámúak, tematikusak, betegségek és célok mentén szerveződnek.

 

Csoportjaink az alábbi betegségcsoportok esetén javasoltak:

 

 • szorongásos kórképek, pánikbetegség
 • fájdalomszindrómák,
 • enyhe depresszió,
 • pszichés hátterű testi betegségek.

 

Célok szerint szerveződő csoportjaink az alábbiak:

 

 • életmódváltást támogató, motiváló,
 • stresszkezelő,
 • meditációs és relaxációs technikákat tanító
 • konfliktuskezelő,
 • önismeret fejlesztő

 

A csoportos munkát egyéni interjú előzi meg, ahol a felmerülő kérdések, igények megbeszélése, a célok, panaszok pontosítása, a csoportmunkára való felkészülés, döntéstámogatás történik.

A csoportok alkalmanként 120 perc időtartamúak, a folyamat időtartama csoportok szerint változik.

 

2022. júliusától érvényes áraink az alábbi gombra kattintva elérhetőek:

ÚJ árlista (2022.07.01-től)