Labordiagnosztika

A labordiagnosztika elengedhetetlen része a pontos diagnózis felállításának, illetve az egyes betegségek kizárásának. A különböző vizsgálatokat a pácienstől vett mintákon végzik el.

Balatonfüredi klinikánkon széleskörű labordiagnosztika vizsgálatok elérhetőek, közöttük különböző ételallergia vizsgálatok, terheléses vércukor vizsgálat, pajzsmirigy vizsgálat.

Időpontfoglalás

LABORDIAGNOSZTIKA - ÁRAK

Feltüntetett áraink nem tartalmazzák a mintavételi díjat. Több laborvizsgálat együttes kérése esetén csak egy mintavételi díj kerül felszámításra.
Gyermekvérvétel 10% kedvezménnyel
Nagyrutin labor (Vérkép, vizelet, máj-és vesefunkció, vércukor, pajzsmirigyfunkció, vérzsírok, gyulladásos paraméterek vizsgálata vér- és vizelet mintából) 14 530 Ft
SARS-CoV-2 IgG antitest szűrővizsgálat 7 000 Ft
Pajzsmirigy panel (TSH, FT3, FT4, Thyreoglobulin, Anti-TPO) 12 900 Ft
Vasanyagcsere panel (Vérkép automatával (6 diff.); Vas, Transzferrin, Ferritin, Szolubilis transzferrin receptor, Transzferrin szaturáció) 9 495 Ft
Vércukor terhelés - 3 pontos, inzulinnal (Amennyiben terheléses vércukorvizsgálatra szeretne időpontot foglalni, kérjük a vegye fel telefonon kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.) 9 480 Ft
Thrombosis panel (V. faktor, Leiden mutáció, II. faktor, protrombin G20210A mutáció, MTHFR C677T mutáció, Anti-trombin III panel, GOT, GPT, Gamma-GT, Alkalikus foszfatáz, Vérkép automatával, Protrombin, APTI) 35 310 Ft
Labor mintavételi és kezelési díj 3 500 Ft
Labor mintavételi és kezelési díj házhoz történő kiszállásnál 5 000 Ft
Ételallergia teszt - Imupro Complete teszt 95 000 Ft
Ételallergia teszt - Imupro Screen teszt 35 000 Ft
Ételallergia teszt - Imupro Basic teszt 48 000 Ft
Ételallergia teszt - Imupro Basic+ teszt 70 000 Ft
Ételallergia teszt - Imupro Vegeterian teszt 52 000 Ft
Laborvizsgálati részletes díjak Árjegyzék letöltése
A laboratóriumi diagnosztika elengedhetetlen része a pontos diagnózis felállításának, illetve az egyes betegségek kizárásának. 

 

Mikor érdemes laboratóriumi vizsgálatokat végeztetni? 

 

  • Ha a szakorvos kéri.
  • Évenkénti szűrés részeként,  panaszmentes pácienseknek.
  • Ha bizonytalan eredetű panaszai vannak.

 

A laboreredmények már korai stádiumban utalnak az egyes elváltozásokra, vagy a sejtek rendellenes működésére. Ha időben sikerül felismerni egy megelőző állapotot, akkor még a kialakulása előtt kezelni lehet a problémát. Azonban, ha megvárjuk, amíg tüneteink lesznek, és a már kialakult, vagy előrehaladott betegséggel találjuk szembe magunkat, onnan hosszadalmas és nehezebb út vezet a gyógyuláshoz. 

 

A különböző laborvizsgálatokat a pácienstől vett mintákon végzik el. A leggyakoribb mintavétel a vérvétel.

 

Mielőtt vérvételre jönne érdemes tájékozódni a kért vizsgálatokról, ugyanis a közhiedelemmel ellentétben nem minden vizsgálathoz szükséges éhgyomorra érkezni. Vannak olyan természetű vizsgálatok, mint a cukorterhelés, ahol este 8 órától már csak vizet szabad inni a páciensnek, és vannak olyanok is, amelyek előtt bizonyos gyógyszereket nem lehet bevenni, mert módosíthatják az eredményt. 

A vizsgálat előtt történt megfelelő folyadékfogyasztás segíti a mintavétel folyamatát.

Kollégáink minden esetben tájékoztatják Önt a kért laboratóriumi vizsgálatokra való felkészülésről.

Kenetből végzett vizsgálatokat általában a nőgyógyászati rákszűrés vagy fül- orr- gégészeti vizsgálathoz kapcsolódóan kérnek, ezeket a mintákat a szakorvosok veszik le. 

Egyéb mintavétel pontos részleteiről érdeklődjön kollégáinknál.

2022. júliusától érvényes áraink az alábbi gombra kattintva elérhetőek:

ÚJ árlista (2022.07.01-től)