Labordiagnosztika

A labordiagnosztika elengedhetetlen része a pontos diagnózis felállításának, illetve az egyes betegségek kizárásának. A különböző vizsgálatokat a pácienstől vett mintákon végzik el.

Balatonfüredi klinikánkon széleskörű labordiagnosztika vizsgálatok elérhetőek, közöttük különböző ételallergia vizsgálatok, terheléses vércukor vizsgálat, pajzsmirigy vizsgálat.

LABORDIAGNOSZTIKA - ÁRAK

Feltüntetett áraink nem tartalmazzák a mintavételi díjat. Több laborvizsgálat együttes kérése esetén csak egy mintavételi díj kerül felszámításra.
AKCIÓS AJÁNLAT: Nagyrutin laborvizsgálat mintavételi és kezelési díjjal (TSH nélkül) 9 900 Ft
AKCIÓS AJÁNLAT: Nagyrutin laborvizsgálat alap pajzsmirigy értékkel, mintavételi és kezelési díjjal (TSH-val) 11 200 Ft
Pajzsmirigy panel (TSH, FT3, FT4, Thyreoglobulin, Anti-TPO) 16 000 Ft
Vasanyagcsere panel (Vérkép automatával (6 diff.); Vas, Transzferrin, Ferritin, Szolubilis transzferrin receptor, Transzferrin szaturáció) 13 000 Ft
Thrombosis panel (V. faktor, Leiden mutáció, II. faktor, protrombin G20210A mutáció, MTHFR C677T mutáció, Anti-trombin III panel, GOT, GPT, Gamma-GT, Alkalikus foszfatáz, Vérkép automatával, Protrombin, APTI) 38 000 Ft
Gyermekvérvétel 10% kedvezménnyel
Labor mintavételi és kezelési díj 3 500 Ft
Labor mintavételi és kezelési díj házhoz történő kiszállásnál 6 000 Ft
Laborvizsgálati részletes díjak (a mintavételi díjat nem tartalmazzák) Árjegyzék letöltése
A laboratóriumi diagnosztika elengedhetetlen része a pontos diagnózis felállításának, illetve az egyes betegségek kizárásának. 

 

Mikor érdemes laboratóriumi vizsgálatokat végeztetni? 

 

  • Ha a szakorvos kéri.
  • Évenkénti szűrés részeként,  panaszmentes pácienseknek.
  • Ha bizonytalan eredetű panaszai vannak.

 

A laboreredmények már korai stádiumban utalnak az egyes elváltozásokra, vagy a sejtek rendellenes működésére. Ha időben sikerül felismerni egy megelőző állapotot, akkor még a kialakulása előtt kezelni lehet a problémát. Azonban, ha megvárjuk, amíg tüneteink lesznek, és a már kialakult, vagy előrehaladott betegséggel találjuk szembe magunkat, onnan hosszadalmas és nehezebb út vezet a gyógyuláshoz. 

 

A különböző laborvizsgálatokat a pácienstől vett mintákon végzik el. A leggyakoribb mintavétel a vérvétel.

 

Mielőtt vérvételre jönne érdemes tájékozódni a kért vizsgálatokról, ugyanis a közhiedelemmel ellentétben nem minden vizsgálathoz szükséges éhgyomorra érkezni. Vannak olyan természetű vizsgálatok, mint a cukorterhelés, ahol este 8 órától már csak vizet szabad inni a páciensnek, és vannak olyanok is, amelyek előtt bizonyos gyógyszereket nem lehet bevenni, mert módosíthatják az eredményt. 

A vizsgálat előtt történt megfelelő folyadékfogyasztás segíti a mintavétel folyamatát.

Kollégáink minden esetben tájékoztatják Önt a kért laboratóriumi vizsgálatokra való felkészülésről.

Kenetből végzett vizsgálatokat általában a nőgyógyászati rákszűrés vagy fül- orr- gégészeti vizsgálathoz kapcsolódóan kérnek, ezeket a mintákat a szakorvosok veszik le. 

Egyéb mintavétel pontos részleteiről érdeklődjön kollégáinknál.

2022. júliusától érvényes áraink az alábbi gombra kattintva elérhetőek:

ÚJ árlista (2022.07.01-től)