belgyógyászat Balatonfüred icon

Belgyógyászat

A belgyógyászat a belső szervek kóros elváltozásaival, az ebből adódó betegségek kezelésével, diagnosztikájával és megelőzésével foglalkozik. A kezdetben egységes szakterületet mára több ágra osztották, célzottabb kezelést lehetővé téve. Ide tartozik a szív- és érrendszert érintő elváltozásokkal foglalkozó kardiológia, a hormonális problémákat kezelő endokrinológia, a gyomrot és a bélrendszert érintő betegségeket gyógyító gasztroenterológia, a vérképzéssel, véralvadással foglalkozó hematológia, valamint az immunrendszer elváltozásait kezelő immunológia is.

Belgyógyászat Balatonfüreden az Első Füredi Magánklinikán. Refluxtól szenved? Puffadás, mellkasi fájdalom kínozza? Belgyógyász szakorvosaink ebben is segítenek.

Azonnali időpontok Veszprém megyében | Kiváló belgyógyászok | Exkluzív környezet

Belgyógyász szakorvosaink Balatonfüreden

Belgyógyászatunkon lévő szakorvosaink több éves külföldi és hazai gyakorlattal rendelkező magasan képzett szakemberek, akik munkájuk és az ügyfeleink gyógyulása iránt teljes mértékben elhivatottak.

Dr. Nagy Gergő

Belgyógyász szakorvos
Dr. Nagy Gergő Szakterület: Belgyógyászat Nagyon korán, még kisgyermekként eldöntöttem, hogy orvos leszek, mert nagyon érdekelt az örök kérdés: „Miért?”. Miért úgy működik az ember? Miért ilyen bonyolult? Ez a fajta kíváncsiság megmaradt az egyetemi évek alatt is és úgy gondoltam, hogy egy olyan szakma képes ezt valamelyest kielégíteni, mint a belgyógyászat. 2009-ben végeztem a Debreceni Egyetemen. A nyomozói tevékenység és az információk szintetizálásának a lehetősége folyamatos izgalmat és tudásvágyat képzett és képez mai napig is bennem egy adott beteg iránt.  A páciensssel való kommunikációban a személyre-szabottságot és a komplex megközelítést tartom nemcsak fontosnak, hanem elengedhetetlennek. Hiszem, hogy az orvos-beteg kommunikáció a pszichén és megvalósuló közös tervek útján a gyógyulás egyik alappilére, sőt akár kiváltó oka is. Minden egyes apró segítség elégedettséggel tölt el, még ha csak egy egy mondatos tanácsról is van szó vagy egy felírt vényről. A legnagyobb sikerélmény, ha hallgatnak az emberre és a véleményével segíteni tud. Segítőkész embernek tartom magam, talán ez a legjellemzőbb tulajdonságom.Ez egy mozgatórugó nálam.  A sportot nagyon szeretem, de sajnos többet nézem, mint csinálom. Amikor jut idő, akkor szívesen snookerezek vagy könyvet olvasok. A zeneszeretet is meghatározó, nagyon gyakran hallgatok zenét. Emellett ha van idő, akkor meglehetősen sok filmet vagyok képes megnézni. Természetesen a családdal töltött időben pedig a közös biciklizés, túrázás rendszeres tevékenységnek számítanak.
1254

Dr. Szabó Nóra Anna

Belgyógyász szakorvos, Klinikai immunológus
Dr. Szabó Nóra Anna Szakterület: Belgyógyászat, klinikai immunológia, idős betegek belgyógyászati vizsgálata 2001-ben végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. Már kisgyermekként elhatároztam azt, hogy orvos leszek, mert én is segíteni akartam a beteg embereknek.

Orvosi pályafutásomat a Debreceni Egyetem III. sz. Belgyógyászati klinikáján kezdtem, ahol a szakma legnagyobb kiválóságaitól tanulhattam és ez idő alatt szereztem 2006-ban belgyógyászatból, 2008-ban pedig klinikai immunológia és allergológiából szakvizsgát. Ezt követően Londonban folytattam karrieremet, ahol 2008-tól 2015 végéig belgyógyászként dolgoztam a King's College Hospitalban, majd 2016-tól 2018 nyaráig a Princess Royal University Hospitalban voltam idős betegek akut, holisztikus szemléletű ellátására specializálódott osztályon osztályvezető. Ez életem és orvosi pályám kiemelten fontos időszaka volt, munkám során célom a külföldről hazahozott tapasztalat és tudás átadása és a mindennapokban történő alkalmazása.

Szeretem a kihívásokat, az érdekes eseteket, és azt a szakmámban, hogy ily módon tudok segíteni azoknak a betegeknek, akik hozzám fordulnak. Ennek érdekében a tőlem telhető maximumot teszem meg, örömmel és elégedettséggel tölt el, ha sikerül megtalálnom a problémák okát és ezáltal hozzájárulhatok betegeim mielőbbi gyógyulásához.

A jó kommunikáció az élet minden területén fontos, ha emberekkel foglalkozunk. Véleményem szerint az orvos - páciens közötti kommunikációban ez még hangsúlyosabb szerepet kap, és az orvos egyik legfontosabb feladata a gyógyítás mellett, hogy mindig pontosan, érthetően, és a lehetőségekhez mérten részletesen tájékoztassa betegeit. Orvos és beteg kapcsolatában egy olyan egymásrautaltság, egyfajta bizalmi viszony alakul ki, ahol a felek kölcsönös, tisztán kommunikált együttműködésével lehet eredményes a cél: a gyógyulás.        Kitartó, lelkes, empatikus és jó kommunikációs készséggel megáldott embernek tartom magam. Alkalmazkodó és nagy teherbírású vagyok, aki szereti a harmóniát és stabilitást a környezetében. Nehezen viselem a tehetetlenséget és az igazságtalanságot, a konfliktusokat pedig szeretem mielőbb rendezni.
1322

VIDEOPODCAST

MITŐL KÜLÖNLEGES AZ IDŐSGYÓGYÁSZAT

Beszélgetés Dr. Szabó Nóra Annával

20 perc

Podcastsorozatunk célja, hogy nézőink átfogó, mégis közérthető képet kapjanak egy-egy orvosi szakterület sajátosságairól.

A videóból megtudhatják, hogy mitől különleges, és hogy milyen irányelvek mentén dolgozik egy idősgyógyász, hogy mi az a holisztikus szemlélet, valamint hogy a fiatalabb hozzátartozóknak mire érdemes odafigyelni idősebb családtagjaikkal kapcsolatban.

Belgyógyászat - ÁRAK

Belgyógyászati szakorvosi vizsgálat 28 500 Ft
Belgyógyászati kontroll vizsgálat 22 000 Ft
Immunológiai szakorvosi vizsgálat 34 000 Ft
Telefonos/online szakorvosi konzultáció 25 perces 28 500 Ft
EKG vizsgálat (12 elvezetéses) 5 700 Ft
Idegen nyelvű szakorvosi vizsgálat 34 000 Ft
Vényírás 4 500 Ft
Milyen panaszok esetén keressen fel belgyógyászatot Balatonfüreden?

 

Amikor szűrővizsgálatot szeretne végeztetni.

Amikor általános egészségfelmérést szeretne.

Amikor több szakorvosi vélemény összefoglalását szeretné kérni.

 

Illetve az alábbi tünetek esetén: 

 • mellkasi fájdalom
 • nehézlégzés
 • felső- és alsó légúti panaszok
 • lázas állapotok
 • reflux
 • gyomorfájás, gyomorégés
 • puffadás, állandó teltségérzet
 • bélgyulladás, bélfájdalom
 • hasi fájdalom, alhasi görcsök
 • indokolatlan testsúly csökkenés vagy gyarapodás
 • hányásos, hasmenéses, székrekedéses panaszok
 • fejfájás, szédülés
 • étvágytalanság
 • rossz közérzet
 • fáradékonyság

 

A belgyógyászat nem csupán a kialakult betegségek kezelésével foglalkozik, klinikánkon nagy hangsúlyt kap a prevenció, a megelőzés is. Belgyógyászatunkon első alkalommal a kórtörténet alapos felvételét elvégezzük, ezután kerül sor a fizikai vizsgálatokra. A belgyógyász szakorvos szintetizálja azokat az adatokat, információkat, melyeket egy-egy szakterület szakorvosai korábban véleményeztek, így ki tudja alakítani a megfelelő diagnózist, személyre szabott kezelési tervet, illetve szükség esetén életmód tanácsokat javasol.

A belgyógyász orvos gyakran szokott hasi ultrahang vizsgálatot kérni, hogy pontosabb képek kapjon a szervek állapotáról.

2022. júliusától érvényes áraink az alábbi gombra kattintva elérhetőek:

ÚJ árlista (2022.07.01-től)