dietetika Balatonfüred ikon

Dietetika

A dietetika a táplálkozás tudománya. A dietetikus amellett, hogy a különféle megbetegedések kezelésére, vagy a kezelés támogatására összeállít étrendet, és táplálkozási tanácsokat nyújt (pl.: cukorbetegség vagy a laktózintolerancia esetén) egészségmegőrző, vagy fogyást segítő diétákkal is támogatja a pácienseket. 

Balatonfüredi magánklinikánk falain belül minden lehetőség biztosított, hogy dietetikusaink minden fontos információt és diagnózist megkapjanak a tökéletes étrend kialakításához.

Azonnali időpontok Veszprém megyében | Kiváló dietetikusok | Exkluzív környezet

Dietetikusaink

Szakmai stábunkban lévő szakemberek több éves külföldi és hazai gyakorlattal rendelkeznek és  magasan képzettek, akik munkájuk és az ügyfeleink gyógyulása iránt teljes mértékben elhivatottak.

Szálka Brigitta

Dietetikus
Szálka Brigitta Szakterület: Dietetika Gyermekkoromtól fogva vonzott az egészségügy, a kórházi közeg, a gyógyítás, mindemellett szeretek élelmiszerekkel foglalkozni, különböző beteg-étrendekbe beilleszthető és „szerethető” recepteket kreálni. A dietetikában mindezeket megtaláltam. Szerencsésnek tartom magam, hiszen sikerült olyan hivatást választanom, amit magaménak érzek és szenvedéllyel művelhetek. 2011-ben végeztem a Semmelweis Egyetemen.  A pácienssel való kommunikációban fontosnak tartom a közös munkát, az egyénre szabott étrendi terápiát és annak belátását, hogy életminőségünk, betegségeink megelőzése, gyógyítása szempontjából meghatározó tényező, hogy milyen ételeket élemiszereket „tankolunk” a szervezetünkbe. Visszatérő siker és motiváció számomra és a Pácienseknek is, amikor egy frissen felfedezett cukorbeteg vércukorszintjét a diabetológussal, a gyógytornásszal együttműködve a megfelelő étrendi terápia mellett sikerül normalizálni. Szeretek mindent beleadni abba, amit csinálok. Szabadidőmben sportolok, futok, kerékpározom. Hobbim és szenvedélyem az ételkészítés és ehhez kötődően a saját (diétás) receptjeimet tartalmazó blogom vezetése.
1352

VIDEOPODCAST

DIETETIKA A SZAKÉRTŐ SZEMÉVEL

Beszélgetés Szálka Brigittával

20 perc

Podcast sorozatunk célja, hogy nézőink átfogó, mégis közérthető képet kapjanak egy-egy orvosi szakterület sajátosságairól.

Hogy mi is a dietetika és mi a sikeres diéta titka? Miről szól a FODMAP diéta és kinek ajánlott? Brigitta minderről és saját munkamódszereiről is részletesen mesél videónkban.

DIETETIKA - ÁRAK

Dietetikai konzultáció (60 perc) 23 000 Ft
Dietetikai konzultáció egyénre szabott étrendi tervvel (60 perc) 28 500 Ft
Telefonos dietetikai konzultáció (60 perc) 23 000 Ft
Telefonos dietetikai konzultáció egyénre szabott étrendi tervvel (60 perc) 28 500 Ft
Dietetikai kontroll konzultáció - 3 hónapon belül (30 perc) 17 000 Ft
Telefonos dietetikai kontroll konzulátció - 3 hónapon belül (30 perc) 17 000 Ft
Egyénre szabott étrendi terv készítése (3-3 féle főétkezés és kisétkezés variációval, receptekkel) 17 000 Ft
Csoportos dietetikai tanácsadás (/fő) 23 000 Ft
Milyen esetben keressünk fel dietetikust? 

 • Táplálékallergia, intolerancia esetén (pl.: gluténérzékenység, tejfehérjeallergia)
 • Fogyókúra céljából
 • Testsúly növelés céljából
 • Gyomor- és bélbetegségek esetén (pl.: gyomorfekély, Crohn betegség
 • Reflux betegség esetén
 • Cukorbetegség esetén
 • Inzulinrezisztencia esetén
 • Májbetegségek esetén
 • Szív- és érrendszeri betegségek (pl: magas koleszterin szint, magas vérnyomás
 • Epe problémák esetén (pl.: epekő, epegyulladás)
 • Vesebetegségek
 • Daganatos megbetegedések esetén
 • Kismama étrend összeállításához
 • Csecsemő, illetve gyermek étrend kialakítására

 

A dietetikai tanácsadás során a dietetikus átnézi a leleteit, felveszi az előzményeket, panaszokat, testmagasságot és testtömeget mér, diagnosztikai vizsgálatokat is végez, mint a testzsírszázalék vagy a BMI meghatározás, majd az eredmények alapján összeállítja a mintaétrendet, figyelembe véve a páciens igényeit. 

2022. júliusától érvényes áraink az alábbi gombra kattintva elérhetőek:

ÚJ árlista (2022.07.01-től)