Munkatársaink

Orvosaink / Szakembereink

Dr. Babay Lilla Phd

Nőgyógyász szakorvos
Dr. Babay Lilla Szakterület: Szülészet-nőgyógyászat Már gyerekkoromban világossá vált számomra hogy a gyógyítás mekkora érték, hiszen a szüleim is orvosok. 2015-ben summa cum laude végeztem a Semmelweis Egyetemen.  Orvossá avatásomat követően egyszerre kezdtem meg tudományos munkámat az egyetemen és gyógyító tevékenységemet egy budapesti közkórházban. A gyógyítás számomra sosem jelentette a régi idők alá-fölérendeltségét, mindig megtisztelve érzem magam, amikor egy páciens panaszával hozzám fordul, kitárulkozik. Nőgyógyászati szakirányomat ez különösen jellemzi. A nő tisztelete, elfogadása, támogatása női mivoltomból adódóan szívügyem. Hiszem, hogy bizonyos női problémákat mi, nők tudunk egymás között a leghatékonyabban és legempatikusabban megoldani. A női életszakaszok számtalan örömet és megoldandó feladatot hoznak. Arra törekszem, hogy minden életszakaszban szakszerű segítséget nyújtsak a hölgyeknek.  Tiniknek tini-edukációs programokat tartok és számos felvilágosító tartalmat közöltem már; a gyermekvállalás idejében nagy örömmel állok a leendő édesanyák mellett a tervezés, terhesgondozás, szülés és az azt követő időszakban is; míg a középkorú és változókorban lévő hölgyeket támogatom nőiességük megőrzésében.   Minden esetben közös beszélgetéssel indítunk, a kérdéseket igyekszem érthetően és részletesen megválaszolni. A bizalom és az empátia megkönnyíti mindkét félnek a vizsgálati szituációt. Hiszek abban, hogy nőgyógyásznak lenni ajándék: látni a Nőt különböző életszakaszaiban, segíteni, hogy bonyolult női rendszere őt szolgálva, tökéletesen működhessen, elégedettséggel töltve el őt, látni egy élet alakulását, fejlődését, majd megszületését, csodálatos élmény. Minden nap hálás vagyok, hogy ez az élmény lehet a hivatásom.    
1294

Dr. Balikó László Tamás

Neurológus szakorvos
Dr. Balikó László Tamás Szakterület: Neurológia Már általános iskolában is vonzottak a természettudományi tárgyak, főleg a biológia. Emellett úgy láttam az egészségüggyel való találkozásaim során, hogy az orvoslás nagyszerű lehetőség arra, hogy segítsek az embereknek megoldani a problémáikat. A pácienssel való kapcsolatomban az empátiát elengedhetetlennek tartom. Fontos számomra, hogy a beteggel sikerüljön bizalmi viszonyt kialakítani, kapja meg a kellő tájékoztatást a problémájával és a lehetséges különböző megoldási lehetőségekkel kapcsolatban. Közösen beszéljük meg és hozzuk meg a döntést. Amire a pályám során büszke vagyok, hogy több ritka genetikai kórképet sikerült diagnosztizálnom, amelyek publikálásra is kerültek. Pajzsmirigy alulműködés vagy ritka érgyulladással járó betegség felismerésre. Családszerető, hivatásánnak és családjának élő ember vagyok, aki szabadidejében szívesen utazik, hogy megismerje a távoli kultúrákat a gasztronómiát és embereket. Hobbym a történelem és a családfakutatás. Specializáció, szakterület: központi idegrendszer örökletes, elfajulással járó kórképei (, Huntington kór, Spinocerebelláris ataxia)
1513

Dr. Bálint Levente

Gasztroenterológus szakorvos
Dr. Bálint Levente Szakterület: Gasztroenterológia Részben családi indíttatásból választottam az orvosi hivatást. Édesanyám közel 40 éven keresztül nővérként dolgozott és jómagam már gyerekként sokat mozogtam kórházi környezetben, kisgyerekkoromtól kezdve szívtam magamba a kórház „illatát”. Így 8-9 éves koromtól kezdve nem volt kérdés számomra, hogy orvos szeretnék lenni, és ettől még néhány sikertelen fizika felvételi vizsga sem tudott eltántorítani; ezt a mai napig nem bántam meg! 1996-ban végztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Az egészségügy számos régiójában dolgoztam és dolgozom jelenleg is. Kórházi osztályos orvosként, állami szakrendelő szakorvosaként is jónéhány évet töltöttem el, és mai napig egy nagyobb kisvárosi háziorvosi praxist is működtetek. Az elmúlt 15 évben az állami szakrendelés mellett több budapesti magánintézményben is szakrendeltem és végzek endoszkópos vizsgálatokat. Nagyon fontosnak tartom a kommunikációt a betegellátás minden területén. Napi szinten kerülök szembe azzal a problémával a hozzám forduló pácienseknél, hogy sokszor a korrekt szakmai ellátás ellenére a kórházi ellátás során nem jut elegendő idő a páciens tájékoztatására, leleteivel, betegségével kapcsolatosan, ez többnyire bizonytalanságot, szorongást okoz bennük. Saját munkám során három dolgot tartok fontosnak: tisztelet, odafigyelés és legjobb tudásom szerinti tájékoztatás, és kezelés. Meghatározó számomra a holisztikus szemlélet, a teljes ember kezelése és nem a betegségé, ezt igyekszem kamatoztatni háziorvosi munkám során is, ahol immáron több generáció életét is lehetőségem van végigkövetni! Eredményes kezelés csak a páciens kezelésébe való bevonása, önálló döntéseinek maximális figyelembe vétele és egyenrangú partnerként való kezelése mellett valósulhat meg. Szakmai érdeklődési területeim:
  • a gasztroenterológiai prevenció,
  • refluxbetegség kezelése,
  • PPI terápia,
  • NSAID- gastropathia, vastagbélbetegségek,
  • a kolorektalis daganatok szűrése-, megelőzése, a
  • lisztérzékenység, a nem-coeliákiás gluténszenzitivitás, az ételallergiák-, intoleranciák,
  • a terhességi gasztroenterológia,
  • gasztroenterológia-kardiológia,
  • gasztroenterológia-psychiatria interdiszciplináris kérdései.
Energikus, toleráns és türelmes ember vagyok. Fontos, hogy az emberekben a pozitívumokat keressem és megpróbáljam őket a hibáikkal együtt elfogadni. A legkedvesebb hobbim az olvasás, ha időm engedi hódolok neki. Kedvenc íróm: I.D.Yalom. Mindig is vonzottak az emberi lelket, pszichológiát, a mindennapi gyötrődéseinket, lelki bánatainkat és motivációinkat boncolgató könyvek, de a mai kortárs irodalmat is szívesen veszem kezembe. Ha időm engedi sokat vagyok a természetben, kertészkedem, kirándulok, futok, sportolok, de színházba is szívesen járok és mindemellett nagy családommal, négy gyermekemmel töltöm az időt.  
1298

Dr. Bartus Anikó

Radiológus szakorvos
Dr. Bartus Anikó Szakterülete: Radiológia, emlődiagnosztika A biológia gyerekkoromban is nagyon érdekelt, mindig empátiával fordultam mások felé és szívesen segítettem. Nincs orvos a családomban, egyszerűen belülről jövő késztetés volt, hogy nekem ezt kell csinálnom. 1988-ban végeztem a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. 1992-ben radiológiából szakvizsgáztam. 19 évig dolgoztam a Fejér Megyei Szent György Kórház radiológiai osztályán, ahol nagy gyakorlatot szereztem. A radiológián belül a legkedvesebb szakterületem az ultrahang diagnosztika és az emlődiagnosztika. 2006 óta foglalkozom mammográfiával, ami szívügyem.  2014-ben komplex radiológiai emlődiagnosztika licenc vizsgát tettem. Választásomat a mai napig sem bántam meg, élvezettel végzem a munkám, napi szinten örömet és sikerélményt ad. A radiológia izgalmas terület, a képi diagnosztika gyors fejlődése új inspirációkat nyújt, napi szinten is változatos, soha nem egyhangú ez a hivatás Fontosnak tartom munkám során a türelmes, empatikus odafigyelést. Fontos, hogy a beteg megbízzon az orvosban, merjen kérdezni, érezze, hogy az adott pillanatban ő a legfontosabb. Tudni kell egyszerűen, érthetően elmagyarázni a talált betegséget, és kellő határozottsággal irányt mutatni a pácienseknek a kivizsgálás útvesztőjében. Egy korán felismert, gyógyítható stádiumban lévő daganatos beteg felépülése azt jelzi, hogy érdemes csinálni. A munkám legnagyobb sikere a betegek szeretete, az évek óta visszatérő páciensek közvetlensége, hálás mosolya és ragaszkodása. Arra törekszem, hogy végtelenül türelmes legyek a betegekhez. Minden páciens egyformán élvezheti a figyelmemet, empátiámat. Mindig mosolyogva, vidáman, pozitív kisugárzással fordulok feléjük.  Munkámat igyekszem a legjobb tudásom szerint, lelkiismeretesen végezni. Rendszeresen járok továbbképzésekre, kongresszusokra. Az eddigi munkám során a radiológia gyakorlati alkalmazása, a magas szintű betegellátás volt a fókuszban. Szabadidőmet elsősorban a családommal, gyermekeimmel, barátaimmal töltöm. A zene, a könyvek és az utazás örök szerelem az életemben.
1300

Dr. Deme Orsolya

Fül-orr-gégész szakorvos
Dr. Deme Orsolya Szakterület: Fül-, orr-, gégegyógyászat Pályaválasztásom kézenfekvő volt, mivel dédapám, nagyanyám és édesanyám is mind fül-orr-gégészek. 1999-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi karán. Hivatásom választása során szerepet játszott, hogy mindenképpen emberekkel szerettem volna foglalkozni, embereken segíteni. Öt év Angliában szerzett tapasztalatom alapján számomra alapvető az udvarias bánásmód, a teendők és leletek beteg számára érthetően való elmagyarázása, a beteg elképzeléseinek, véleményének megismerése.  A Fül-orr-gégegyógyászatban olyan sebészi jellegű pályára találtam, ahol finom, nagy kézügyességű beavatkozásokat végezhetek. A  szakmám tárgykörébe tartozó problémák kiterjedtek, és sok az együttműködést igénylő kórkép, ahol együtt dolgozhatok társszakmákkal, például a bőrgyógyászat, allergológia, gyermekgyógyászat,  szédülés vagy hallászavarok diagnosztikája. Gyakran a beteg türelmes meghallgatása, a kórtörténet alapos felderítése a legfontosabb lépés a gyógyulás útján. A beteggel való kommunikációban az érthetőséget, átláthatóságot, őszinteséget és a megfelelő ráfordított időt és figyelmet tartom fontosnak. Szívesen használok ábrákat, rajzokat is, hogy betegeim a probléma lényegét, a tervezett beavatkozást megértsék. Introvertált típus vagyok, figyelmesen hallgatok másokat. Érdekel a lelki háttér, a beteg, mint komplex egész. Hobbim a vitorlázás, síelés, kertészkedés. 
1316

Dr. Fazekas Teréz

Bőrgyógyász szakorvos
Dr. Fazekas Teréz Szakterület: Bőrgyógyászat Mindig is emberekkel szerettem volna foglalkozni, tanítani, gyógyítani. Ebből főként a gyógyítást végzem, 1984-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen.Kórházi orvosként régebben a nővérképzésben is részt vettem. Minden sikeres gyógyulásnak mind a mai napig örülni tudok, minden köszönő telefon hívás feltölt, és erőt ad a további munkához. A páciensekkel a bizalmi viszony kialakítása a célom, hiszen a gyógyulás csak partnerekként képzelhető el. Csupán a gyógyszer felírása, vagy a dignózis felállítása kevés, a betegnek tudnia kell, hogy tényleg a megfelelő ellátást kapja, személyre szabottan. Ne azt érezze, hogy csak egy a sok közül, a futószalagon. Sok szűrővizsgálatot végzek, főként a rosszindulatú bőrdaganok kiszűrése a cél. Mindig fontosnak tartottam, hogy ne csak 1-1 elváltozást, anyajegyet nézzek meg, ami a páciensnek gyanús, hanem az egész test vizsgálatát megtegyem. Ez sok esetben bizonyult sikeresnek, a legutóbbi szűrővizsgálaton például a páciens által egy ártalmatlannak tűnő, régóta meglévő anyajegy elváltozása került felismerésre a dermatoscóppal. Ez azért volt fontos, mert a korán felfedezett, még a rosszindulatú daganat első stádiumában lévő elváltozások 100%-ban gyógyíthatóak, így az időben történő biztonságos sebészi eltávolítás után a páciens bízhat a teljes felgyógyulásban. Sok esetben találkozom a krónikus kéz ekzema fájdalmas, viszkető tüneteivel. Ez számtalan gyógykenőcs, szappan használata mellett is visszatérő tünet lehet. Ilyenkor alapos kivizsgálást rendelek el, ami felfedhet rejtett gócokat, pl. epekövet, vagy daganatos betegséget. Mivel sokszor először a bőrön jelenik meg tünet, ami helyi kezelésre nem javul, mindig örülök amikor sikerül a kiváltó belső betegséget felfedezni, mellyel a gyógyulás rögtön megkezdődhet. Családcentrikus, együttérző, holisztikus szemléletű orvos vagyok. Nagyon szeretem a természetet, így szabadidőmet legszívesebben túrázással és biciklizéssel töltöm a családommal és a barátaimmal.
1342

Dr. Fellegi Veronika

Fül-orr-gégész szakorvos
Dr. Fellegi Veronika Szakterület: Fül,-orr-, gégészet 2000-ben végeztem a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. Gyerekkorom óta készültem erre a pályára, sikerrel vettem az akadályokat, és minden nap úgy érzem, hogy a helyemen vagyok. Szeretem ezt a hivatást, jó érzés az embereknek segíteni, őket meghallgatni, az egészség felé útmutatást adni.  A pácienssel való kapcsolatban fontosnak tartom a teljes figyelmet, az empátiát és a BIZALMAT, a tiszta, érthető párbeszédet, az őszinte és kielégítő válaszokat a beteg kérdéseire, és az ehhez szükséges, zavartalan vizsgálati időt. Nagy örömmel tölt el, amikor megoldhatatlannak tűnő problémákat sikerül kezelni, mint például amikor egy idős páciensem az őt egyre inkább zavaró fülzúgással keresett fel. Ehhez tudni kell, hogy az évek óta tartó fülzúgást legtöbbször nem tudjuk megszüntetni. A részletes kivizsgálás során átbeszéltük többek között az eddig szedett gyógyszereit. Átgondolva és konzultálva a családorvosával, módosítottunk a terápián, és két hét alatt elhalkult a fülzúgása, nyugodtan tudott aludni. A páciens arcán látott öröm és kipihentség bőven elég visszaigazolás volt a kontroll vizsgálat során. Természetesen a gyógyítás a legtöbb esetben nem ilyen egyszerű. Egy kislány, aki hetente látogatta a fülészeti rendelőket, hozzám is eljutott. Visszatérő hallójárat gyulladása, erős hámlása volt. Az összes létező gyógyszert, kezelési stratégiát megkapta, de mindig kiújultak a tünetei. Sokadik kísérlet után, tehéntej diétát kezdtünk, és speciális mikrobiológiai vizsgálatot végeztünk. A kapott eredmény alapján elkezdett, az eddigiektől eltérő technikával alkalmazott célzott kezelés áttörő sikert hozott. Sokadik nekifutásra, de sikerült meggyógyítani. Többször mondták már, hogy kicsi a bors, de erős. Alacsony termetem miatt, és mert két lábbal állok a földön. Úgy gondolom, hogy érzékeny ember vagyok, de gyakorlatias. Mindig törekszem a problémák mielőbbi megoldására, időnként sürgetve a többieket. A körülöttem állók sorsát, gondjait fontosnak tartom, és ők tudják, hogy lehet rám számítani. Szeretek nevetni, játszani, jókat sütni-főzni, vendégeket hívni. Nyitott vagyok az új dolgokra, szeretek tanulni. Hobbim a természetjárás, a kertészkedés és a lakberendezés.     
1304

Dr. Gáspár Barbara

Reumatológus szakorvos
Dr. Gáspár Barbara Szakterület: Reumatológia Gyermekkorom óta orvos szerettem volna lenni, hogy segíthessek az embereken, ezért választottam ezt a hivatást.2015-ben végeztem a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi karán. Fontosnak tartom a betegekkel történő kommunikáció során, hogy holisztikus szemlélettel, minden problémára kiterjedően tudjuk a panaszokat megbeszélni. Elengedhetetlen számomra a bizalomteljes légkör megteremtése, amelyben a páciensek őszintén megoszthatják velem a panaszaikat. Minden olyan eset felemelő, amikor orvosként tudok segíteni abban, hogy a páciens a mozgásában ismét szabaddá váljon, vagy megszűnjön a fájdalma. Önmagamat egy megbízható, kedves embernek tartom, akihez szívesen fordulnak az emberek a problémáikkal. Szeretek új embereket, dolgokat megismerni és bátran vállalom a kihívásokat. Hobbim a sportolás, szeretek olvasni, kirándulni a családommal, mindemellett szerencsés embernek tartom magam, mert a munkámat is a hobbijaim közé tudom sorolni.  
1575

Dr. Gáspár Levente

Nőgyógyász szakorvos
Dr. Gáspár Levente Szakterület: Nőgyógyászat Középiskolás koromban úgy gondoltam, hogy a legjobb terület a világ megváltására a gyógyítás. Ott döntöttem el, hogy orvos leszek. 1993-ban végeztem a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetemen, majd 1999-ben aneszteziológia-intenzív terápiából, 2003-ban pedig szülészet- nőgyógyászatból szakvizsgáztam. A szakmám kellő kihívást jelent maximalista személyiségem kibontakoztatásához. Nagyon fontosnak tartom a precízitást, az alapos munkát, hiszen sokszor csak így tudjuk megoldani a nem teljesen kézenfekvő eseteket. Körülbelül 10 éve történt, hogy egy 40 év körüli beteg vérzészavar miatt keresett fel. Elmesélte, hogy több, mint egy éve vérzik. Több helyen kezelték, volt már méhkaparása (negatív szövettan), kapott gesztagén kezelést, hormonpótlást, fogamzásgátló szedését is javasolták. Méhnyakrákszűrés a vérzésre hivatkozással nem történt. A vizsgálatnál láttam, hogy a vérzés nem a méhüregből, hanem a méhnyak felszínéről származik, alig egy-egy csepp. A szárazra törölt méhnyak felszínéről mintát vettem cytologiára. Két tárgylemezre, nehogy a vér miatt elnézzünk valamit. Mindkettő P5-ös lett. Invazív méhnyakrák miatt végül Werthweim műtét történt. Azóta is visszajár hozzám kontroll vizsgálatokra. Fontosnak tartom az orvos-beteg kapcsolatban, hogy a kommunikáció legyen egyéniesített, rövid, lényegretörő és érthető. A beteg ne menjen el a rendelésről megválaszolatlan kérdésekkel. Lényeges a társszakmák ellátási területébe tartozó, vagy a szülészet-nőgyógyászaton belül az engem/intézmény lehetőségeit meghaladó esetekben a további kivizsgálási/kezelési lehetőségek megbeszélése. Maximalista, makacs, kitartó, precíz és empatikus ember vagyok. Kritikus és önkritikus, aki nehezen viseli a hanyagságot és a pontatlanságot. Hobbim a kerékpározás, túrakajakozás.  
1306

Dr. Halusz Irma Mária

Radiológus szakorvos
Dr. Halusz Irma Mária Szakterület: Radiológia Közhely, de azért választottam az orvos hivatást, mert szerettem volna és a mai napig is szeretek segíteni a beteg embereken. A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végeztem 1982-ben. Később belgyógyász és radiológia szakvizsgát tettem. A páciensekkel való kommunikációban a közvetlenséget, az empátiát és a megfelelő tájékoztatást tartom a legfontosabbnak. Radiológusként csaknem naponta van sikerélményem, ha sikerül megállapítanom egy-egy pontos diagnózist, vagy ha azt mondhatom, hogy a páciensnek nincs semmi komoly baja. Precíz, vidám, kreatív és empatikus embernek tartom magam. Szabadidőmben szeretek olvasni, sportolni és utazni.   
1308

Dr. Jósa Elemér

Nőgyógyász szakorvos
Dr. Jósa Elemér Szakterület: Szülészet-nőgyógyászat Édesapám is orvos volt, belgyógyász, rheumatológus. Kiváló diagnoszta volt. Sajnos már akkor távozott közülünk, amikor végzős voltam, de bizonyára nagy szerepe volt a pályaválasztásomban. 1993-ban végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen.  A páciensekkel való kapcsolatban fontos számomra az őszinteség, partneri kapcsolat, érthető  tájékoztatás a betegség lényegéről, okáról, a kezelés lehetőségeiről. Munkám során minden nap kapok pozitív visszajelzést a betegektől, illetve a társszakmákban dolgozó kollégák  részéről is.  
1310

Dr. Karácsonyi Botond

Radiológus szakorvos
Dr. Karácsonyi Botond Szakterület: Radiológia Közhelynek hangzik, de azért választottam az orvosi pályát, mert emberek problémáinak megoldásában szerettem volna segédkezni. Mivel a lelki problémák sokszor testi betegségekben manifesztálódnak, az orvoslás az egyik olyan hivatás, amellyel ezt a célt el lehet érni. 2003-ban végeztem a Debreceni Egyetemen, majd 210-ben Radiológia szakvizsgát tettem. Mint radiológus, képi diagnosztikával foglalkozom. Ennek ellenére a beteggel töltött rövid idő alatt próbálom a testi elváltozáshoz vezető lelki hátteret kutatni, illetve a pácienssel megértetni, annak fontosságát, hogy a gyógyulásához elengedhetetlen a jelenlegi élethelyzetének valamilyen fokú megváltoztatása. Ultrahang rendelés során többször sikerült korai daganatot kimutatni betegeknél, ami nagyban növeli a gyógyulás esélyét. Emlékezetes ilyen esetem, amikor az egyik kolléga gyermekénél egy ritka típust találtam. Sikeres kezelés után visszatérve, jó érzéssel töltött el a kontroll vizsgálat negatív eredménye. Türelmesebb ember vagyok, mint az átlag, és alapvetően nyugodt természetű. Az empátiát nagyon fontosnak tartom illetve azt a tulajdonságot, hogy elismerjük a hibáinkat. Kedvelt szabadidős tevékenységeim közül a természetjárást, túrázást és a szabadtüdős búvárkodást emelném ki, de érdekelnek a küzdősportok és a műszaki dolgok is. Specializáció, szakterület: a vázizomrendszert érintő (musculosceletalis ultrahang) diagnosztika
1553

Dr. Kiliti Róbert

Kardiológus szakorvos
Dr. Kiliti Róbert Szakterület: Kardiológia Az orvosi hivatást a gyógyítás öröme miatt választottam. 1994-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, később belgyógyászatból, majd kardiológiából is szakvizsgát tettem. Munkámban legjobban a páciensekkel történő személyes kontaktust, vizsgálatot, beszélgetést szeretem. A hozzám fordulókkal való kommunikációban a partnerséget tartom a legfontosabbnak, azt, hogy el kell fogadnunk, miszerint a betegek egyre jobban érdeklődnek és egyre többet tudnak betegségükkel kapcsolatban. A mi dolgunk, hogy a rengeteg információ között rendet tegyünk a legjobb tudásunk szerint. Ezzel együtt (vagy éppen ezért!) nagyon fontos a beteg bizalmának elnyerése és megtartása. Az évek alatt sok olyan esetem volt, melyekre szívesen tekintek vissza, de kettő közülük kiemelkedően fontos a számomra: 10 éve gondozott, coarctatio miatt többször operált, maradék stenosissal bíró,  (ezért magas rizikójú) fiatal nő sikeres szülése volt az egyik ilyen. Illetve a 78 éves beteg „rábeszélése” billentyű műtétre. A páciens ma 92 éves, és jól van. Vidám, csendes, nyugodt, konfliktus kerülő és családcentrikus ember vagyok, mérhetetlen optimizmussal. Szabadidőmben szívesen olvasok, foci-, kézi-, vízilabda meccsre járok, vagy a tv-ben követem nyomon a mérkőzéseket, de a gitár pengetés, dobolás, túrázás is a hobbijaim közé tartozik.
1511

Dr. Kohut László PhD

Belgyógyász szakorvos, Kardiológus szakorvos
Dr. Kohut László PhD Szakterület: Belgyógyászat, kardiológia   Gyerekkorom óta orvos szerettem volna lenni, ez belülről fakadt. Az évek múlásával egyre jobban érdekelt az emberi szervezet működése és a betegségek gyógyítása. Azért választottam ezt a hivatást, hogy legjobb tudásom szerint, erkölcsi indíttatással a betegek javáért dolgozzak. 1984-ben végeztem az Ungvári Állami Tudományegyetem Általános Orvostudományi karán, majd kardiológiai és belgyógyász szakvizsgákat tettem.  A gyógyítás egy rendkívül nehéz feladat, mert az élő szervezet olyan változatos, olyan sokféle, hogy szinte nincs két egyforma ember, és nincs két egyforma betegség. A páciensnek nemcsak betegsége, hanem lelke is van, amely minden betegség alkalmával sérül, s amelyet a testtel együtt kell gyógyítani. Az orvoslás rendkívül fontos feladata megértetni, hogy a gyógyulásért mit és miért kell mindenkinek saját magának megtenni. A betegek életmód változtatásra és öngondoskodásra való felkészítése nélkül a legdrágább gyógyszerek, műtéti kezelések sem hozzák meg a kívánt eredményt. Sikernek érzem, amikor elnyerem a súlyos szívbetegek bizalmát, hitet adok nekik a reményvesztett és kilátástalannak tűnő lelkiállapotban és legjobb tudásom szerint segítem a felépülésüket, a gyógyulásukat, amikor átvesszük, hogyan tudnak a továbbiakban, betegségükkel együtt, minőségi életet élni. Precíz, megbízható embernek tartom magam, aki igényes a munkájára, gyakorlatias, együttműködő és örök optimista.  Szabadidőmben szívesen olvasok és sportolok, szeretek túrázni, búvárkodni és utazni. A rendszeres szakmai továbbképzések mellett nagy érdeklődéssel figyelem a társadalomtudományok és a természettudományok területén elért újabb eredményeket.      
1312

Dr. Lakner Lilla Laura PhD

Belgyógyász szakorvos, Gasztroenterológus szakorvos, Klinikai farmakológus
Dr Lakner Lilla Laura PhD Szakterület: Belgyógyászat, gasztroenterológia, klinikai farmakológia Az orvosi hivatás lényegét már gyermekkoromban magamba szívtam, édesapám körzeti orvos volt, aki akkor éjjel-nappal a falu lakosságának szolgálatában állt. Ő volt a példaképem, én is az egész embert szerettem volna gyógyítani. 1990-ben végeztem a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán.  20 évvel később védtem  meg PhD fokozatomat a gyulladásos bélbetegség genetikájának témakörében.    Az orvos és a beteg közötti bizalmat alapvető jelentőségűnek tartom. Ennek alapja a páciens megfelelő szakértelemmel, mégis érthető módon történő tájékoztatása, valamint a gondos betegvezetés. Örömmel tölt el, amikor a betegeim javulnak, sikerül a fájdalmukat megszüntetni, panaszaikat megoldani. A gasztroenterológia teljes spektrumát művelem beleértve a diagnosztikus gyomor- , bélrendszeri vizsgálatok mellett a rákelőző endoszkópos operatív beavatkozásokat is. Ezzel nemcsak a beteg életminőségét javítom, hanem meg tudom előzni a súlyosabb állapotok kialakulását, életeket mentek. A gyomor-, bélrendszeri betegségek mellett foglalkozom hepatológiai betegekkel, hasnyálmirigy betegekkel is. Fő specialitásaim közé tartozik a gyulladásos bélbetegek diagnosztikája és kezelése, a funkcionális gasztroenterológiai  kórképek és a vékonybél betegségek diagnosztikája..  Szakmailag mindig nagy sikernek érzem súlyos betegeim (pl. gyulladásos bélbetegek, májbetegek) terhességének végigkísérését, a kezelés koordinálását. A betegek egészséges gyermekhez való hozzásegítése örök életre szóló élmény.      Alaptermészetemet tekintve nyitott, kedves és vidám embernek tartom magam.  A munkámban rendkívül megbízható, alapos és precíz vagyok. Az összefüggéseket gyorsan meglátom. Empatikus, segítőkész, jószívű embernek tartom magam. Legfontosabb hobbim a szakmám, az endoszkópia. Szerencsés vagyok, hogy ezt munkaidőben űzhetem. Szabadidőmben szívesen kirándulok, szeretem a természetet, leginkább  a hegyeket és a vízpartot. A fotózás, az olvasás és a versek mindig feltöltenek és kikapcsolnak.
1340

Dr. Nagy Gergő

Belgyógyász szakorvos
Dr. Nagy Gergő Szakterület: Belgyógyászat Nagyon korán, még kisgyermekként eldöntöttem, hogy orvos leszek, mert nagyon érdekelt az örök kérdés: „Miért?”. Miért úgy működik az ember? Miért ilyen bonyolult? Ez a fajta kíváncsiság megmaradt az egyetemi évek alatt is és úgy gondoltam, hogy egy olyan szakma képes ezt valamelyest kielégíteni, mint a belgyógyászat. 2009-ben végeztem a Debreceni Egyetemen. A nyomozói tevékenység és az információk szintetizálásának a lehetősége folyamatos izgalmat és tudásvágyat képzett és képez mai napig is bennem egy adott beteg iránt.  A páciensssel való kommunikációban a személyre-szabottságot és a komplex megközelítést tartom nemcsak fontosnak, hanem elengedhetetlennek. Hiszem, hogy az orvos-beteg kommunikáció a pszichén és megvalósuló közös tervek útján a gyógyulás egyik alappilére, sőt akár kiváltó oka is. Minden egyes apró segítség elégedettséggel tölt el, még ha csak egy egy mondatos tanácsról is van szó vagy egy felírt vényről. A legnagyobb sikerélmény, ha hallgatnak az emberre és a véleményével segíteni tud. Segítőkész embernek tartom magam, talán ez a legjellemzőbb tulajdonságom.Ez egy mozgatórugó nálam.  A sportot nagyon szeretem, de sajnos többet nézem, mint csinálom. Amikor jut idő, akkor szívesen snookerezek vagy könyvet olvasok. A zeneszeretet is meghatározó, nagyon gyakran hallgatok zenét. Emellett ha van idő, akkor meglehetősen sok filmet vagyok képes megnézni. Természetesen a családdal töltött időben pedig a közös biciklizés, túrázás rendszeres tevékenységnek számítanak.      
1254

Dr. Prédl András

Ortopéd szakorvos
Dr. Prédl András Szakterület: Ortopédia-Traumatológia   Már gyermekkorom óta tudtam, hogy orvos szeretnék lenni. Amikor először vettem részt fiatal orvosként csípőprotézis beültetésben, rögtön tudtam, hogy az ortopédia lesz a szakirányom. 2002-ben végeztem a szegedi Szent-Györgyi Albert Általános Orvostudományi Egyetemen. Az egyetemi évek után a szakvizsga megszerzésére törekedtem, majd az egyesült királyságban dolgoztam 2010-2020 ig ahol FRCS rendes tagságot kaptam majd tagja lettem a BESS-nek és az AAOS-nek.  Jó érzéssel tölt el, ha egy jól sikerült kezelés vagy műtét után látom a pácienseim életminőségének javulását, a fájdalommentes mozgás örömét. A kontrollvizsgálatok alkalmával mintha egy teljesen más személyiségű ember érkezne meg a rendelésre, mosolyognak és boldogok, hogy megszabadultak a fájdalomtól.  Fontosnak tartom a hozzám forduló páciensekkel a nyugodt, megfelelő légkörben való konzultációt és az alapos, mindenre kiterjedő vizsgálatot, valamint a kérdéseikre adott részletes válaszokat. Akkor érzik magukat biztonságban, ha a betegségükről és annak személyre szabott gyógyítási lehetőségeiről -partnernek tekintve- teljes körű tájékoztatást kapnak. Ez az alapja annak, hogy a javaslatok alapján ők is meghozzák a döntésüket a kezelési stratégiát illetően.  Szakmámban az eddig elért eredményeim közül talán a legnagyobb, hogy külföldi tartózkodásom alatt, a kórházban megszerveztem a modern ortopédia diagnosztikus és műtéti hátteret, illetve a regionális vállsebészeti ellátást.  Nagy örömmel tölt el, hogy  Veszprém megyében az elsőként általam  bevezetett teljeskörű vállízületi arthroscopos sebészeti módszer - a Zirci Egynapos Sebészeti Osztályon- sikeresen működik és pácienseim elégedettek az eredménnyel. Kitartó, munkabíró, ember vagyok, aki folyamatosan jobbra, és tökéletesre törekszik. Fontos számomra a sport: vitorlázok, síelek, teniszezek és windsurfözök.  Több előadást tartottam különböző hazai és nemzetközi konferenciákon, valamint a szakorvosképzésben is aktívan részt vettem az Egyesült Királyságban.
1314

Dr. Rácz Zsuzsanna

Pszichiáter szakorvos, Csoportos terápia
Dr. Rácz Zsuzsanna Szakterület: Pszichiátria, csoportterápia Az orvosi hivatást szüleim választották nekem, a pszichiátria igazán az enyém. 1985-ben diplomáztam a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. Szenvedélyesen érdekel az emberi lélek-test-elme csodálatos egysége, rendje. Nagyon hálás vagyok, hogy embereket kísérhetek nehéz élethelyzeteikben, segíthetek sorsuk, körülményeik terheivel boldogulni, megbékélni. Specializáció : a magánklinikán pszichoterápiás kiscsoportokat tartok. Szakmai pályafutásomnak valamilyen formában végig része volt a csoportvezetés.  Dolgoztam csoportban hallucináló pszichotikusokkal, rákbetegekkel, önismeretre vágyókkal, szorongókkal, pszichoszomatikus betegekkel. Tartottam tréningeket szervezetfejlesztőként konfliktusokkal, munkahelyi krízisekkel, emberi játszmákkal sikeresen megküzdeni akaró vezetőknek. Csoportmunkában nagy élmény megtapasztalni, ahogy az egyéni érzelmi energiák csoporterővé válnak, és minden, még a váratlan helyzetek, rombolóbb, negatív megnyilvánulások is a gyógyulást, tanulást szolgálják ebben az egyetemes, gyakran katartikus erőtérben. A páciensekkel való kommunikációban a valódi, aktív figyelmet, elfogadó jelenlétet,  és a hitelességet tartom a legfontosabbnak. Kíváncsi, őszinte, empatikus, alapvetően vidám ember vagyok. Szerencsés, mert személyiségemhez leginkább illő hivatással találtunk egymásra. Mivel munkaeszközöm részben önmagam vagyok, igyekszem folyamatosan rendben tartani, fejleszteni önismeretemet, tudatosságomat. Nagyon szeretek futni, kirándulni, festeni.    
1346

Dr. Radics Sándor PhD

Gasztroenterológus szakorvos
Dr. Radics Sándor Szakterület: Gasztroenterológia   Családi indíttatásból választottam az orvosi pályát.1991-ben végeztem  a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen, Szegeden, ahol belgyógyászat és gasztroenterológia szakvizsgát tettem.   A problémákat jelző tünetek, gyakran tévútra viszik a szakembereket, ezért nagyon fontosnak tartom a gondos információ gyűjtést. A pácienssel való kommunikációban törekszem arra, hogy minden apró részletet sikerüljön feltárni a pontos diagnózis érdekében.   Szakmámban a legjobban a sokszínűségét, változatosságát és a kihívást jelentő problémák megoldását szeretem. Például, amikor egy extrém túlsúlyos páciensnek nem kellett foglalkozást váltania, egzisztenciáját teljesen megváltoztatnia a sikeres gyomorballon beültetéses fogyókúra után, ez mindkettőnknek nagy sikert jelentett. Az is jó érzéssel tölt el, ha látom, hogy minden gyógyult vagy tünetmentessé vált betegnek mennyit javul az életminősége a munkám eredményeként.  Nyitott, kíváncsi, a világ dolgaira szívesen rácsodálkozó ember vagyok. Nyughatatlan, ha olyan problémával szembesül, ami nem mindennapi, rutin megoldást kíván. Rugalmas és kreatív - ennek a gyógyításban nagy hasznát veszem. Hobbim a kutyatartás, nevelés, illetve a skeet- és trapplövészet, valamint az utazás.     
1318

Dr. Sárdi Krisztina

Belgyógyász szakorvos, Gasztroenterológus szakorvos
Dr. Sárdi Krisztina Szakterület: Belgyógyász szakorvos, Gasztroenterológus szakorvos
1680

Dr. Sebesi József Antal

Urológus szakorvos
Dr. Sebesi József Antal Szakterület: Urológia   Általános iskolás koromban fogalmazódott meg először a gondolat, hogy gyógyítással szeretnék foglalkozni, később tanáraim támogatására megszületett az elhatározás. 2004-ben végeztem a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen. Azért szeretem a hivatásomat, mert a megszerzett tudás és az egészségügy jelenlegi eszközei lehetőséget adnak a változtatásra, hogy uraljunk és legyőzzünk betegségeket, hogy javítsuk az arra rászorulók életminőségét. A pácienssel való kommunikációban számomra a kétoldalú őszinteség és a bizalom kiépítése a legfontosabb, lehetőleg oldott légkörben. Alapvetően jó kedélyű ember vagyok, próbálom a dolgok derűsebb oldalát látni, alaposnak tartom magam, felmerülő problémák esetén a megoldást keresem.    
1548

Dr. Soós Hajnalka

Endokrinológus szakorvos
1998-ban végeztem a Pécsi Tudományi Egyetem, Általános Orvostudományi karán. 2005-ben csecsemő és gyermekgyógyászati szakvizsgát tettem, majd 2009-ben megszereztem a diabetológus képesítést is. A Semmelweis Egyetemen tettem le az endokrinológiai szakvizsgámat, 2005-ben. Azért választottam ezt a hivatást, mert szeretek emberekkel foglalkozni, és fontos számomra a gyógyítás.  Elsődlegesnek tartom a pácienssel való kommunikációban, hogy megértsem a problémáját. Az endokrinológiai gondozáson belül főképpen súlyproblémával küzdő gyermekekkel, serdülőkkel, felnőttekkel, valamint pajzsmirigy betegség gyanújával, menstruációs zavarokkal, növekedési és táplálkozási zavarokkal foglalkozom. Ezen problémák kezeléséhez többnyire életmódváltásra is szükség van, ezért fontos, hogy  közösen találjuk meg a pácienssel a számára is elfogadható megoldást.  A cukorbeteg gyermekek és családjaik részére rendszeresen szervezek oktatást, szabadidős programokat, tábort. Megbízható, következetes, megértő embernek tartom magam. Fontosnak tartom a mozgást, így szabadidőmben szívesen sportolok. A másik tevékenység, ami kikapcsol, az olvasás.
1320

Dr. Szabó Nóra Anna

Belgyógyász szakorvos, Klinikai immunológus
Dr. Szabó Nóra Anna Szakterület: Belgyógyászat, klinikai immunológia, idős betegek belgyógyászati vizsgálata 2001-ben végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. Már kisgyermekként elhatároztam azt, hogy orvos leszek, mert én is segíteni akartam a beteg embereknek.

Orvosi pályafutásomat a Debreceni Egyetem III. sz. Belgyógyászati klinikáján kezdtem, ahol a szakma legnagyobb kiválóságaitól tanulhattam és ez idő alatt szereztem 2006-ban belgyógyászatból, 2008-ban pedig klinikai immunológia és allergológiából szakvizsgát. Ezt követően Londonban folytattam karrieremet, ahol 2008-tól 2015 végéig belgyógyászként dolgoztam a King's College Hospitalban, majd 2016-tól 2018 nyaráig a Princess Royal University Hospitalban voltam idős betegek akut, holisztikus szemléletű ellátására specializálódott osztályon osztályvezető. Ez életem és orvosi pályám kiemelten fontos időszaka volt, munkám során célom a külföldről hazahozott tapasztalat és tudás átadása és a mindennapokban történő alkalmazása.

Szeretem a kihívásokat, az érdekes eseteket, és azt a szakmámban, hogy ily módon tudok segíteni azoknak a betegeknek, akik hozzám fordulnak. Ennek érdekében a tőlem telhető maximumot teszem meg, örömmel és elégedettséggel tölt el, ha sikerül megtalálnom a problémák okát és ezáltal hozzájárulhatok betegeim mielőbbi gyógyulásához.

A jó kommunikáció az élet minden területén fontos, ha emberekkel foglalkozunk. Véleményem szerint az orvos - páciens közötti kommunikációban ez még hangsúlyosabb szerepet kap, és az orvos egyik legfontosabb feladata a gyógyítás mellett, hogy mindig pontosan, érthetően, és a lehetőségekhez mérten részletesen tájékoztassa betegeit. Orvos és beteg kapcsolatában egy olyan egymásrautaltság, egyfajta bizalmi viszony alakul ki, ahol a felek kölcsönös, tisztán kommunikált együttműködésével lehet eredményes a cél: a gyógyulás.        Kitartó, lelkes, empatikus és jó kommunikációs készséggel megáldott embernek tartom magam. Alkalmazkodó és nagy teherbírású vagyok, aki szereti a harmóniát és stabilitást a környezetében. Nehezen viselem a tehetetlenséget és az igazságtalanságot, a konfliktusokat pedig szeretem mielőbb rendezni.      
1322

Dr. Szikszai Adél Ágnes

Urológus szakorvos
Dr. Szikszai Adél Ágnes Szakterület: Urológia Családomat több alkalommal súlyos betegségek sújtották, melyek során kialakult bennem, hogy nincs annál csodásabb, mint valakinek visszaadni az életét. Ezért választottam az orvosi hivatást. 2012-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán, majd 2019-ben letettem az urológia szakvizsgát. Nekem egy sikeres újraélesztés, egy műtét ugyanolyan elégedettséget okoz, mint amikor szakrendelésre panaszmentesen érkezik vissza a Páciens. Fontosnak tartom  a munkámban, hogy a betegben ne maradjanak kérdések, bátran merje feltenni a vizsgálat során, így alakulhat ki bizalom egy hosszabb távú együttműködéshez. Szeretem, ha a beteg is látja, hogy mik a feladatai a gyógyulásához vezető úton. Maximalista vagyok, szeretem a csapatmunkát, a jó munkahelyi légkört, szeretek nevetni és nevettetni. Korábban 12 évig versenyszerűen kosárlabdáztam, majd 2011 óta aerobik és spinracing oktatóként tevékenykedem szabadidőmben.  
1324

Dr. Váradi Éva

Radiológus szakorvos
Dr. Váradi Éva Szakterület: Radiológia Gyermekkorom óta az orvosi pályára készültem, a természettudományos ismeretek elsajátítása felé mindig érdeklődéssel fordultam.   A jó terápiás döntés kialakítása érdekében folytatott korrekt diagnosztikus eljárásokra már egyetemi tanulmányaim alatt felfigyeltem.  Korunkban tapasztalható technikai lehetőségek lehetővé teszik, hogy a képalkotó eljárások a medicinális tudományok egyik leggyorsabban fejlődő ága lehessen. A pácienssel való kommunikációban a leglényegesebbnek az iránta tanúsított tiszteletet tartom. Erre épül a problémák, panaszok feltárása és megértése. A nyugodt légkörben, professzionális környezeteben a vizsgálatok folyamán kapott információk érthető átadása, megbeszélése a pácienssel az orvosi vizsgálataim fontos része. A legnagyobb sikerélményeim a hasi UH vizsgálatokhoz és a mammográfiás vizsgálatokhoz kötődnek.  Számos kórképben, az időben alkotott jó diagnózis értéke felbecsülhetetlen. A páciensek rendszeres visszatérése a rendelőmbe megtisztelő érzéssel tölt el. Elemző, körültekintő ember vagyok, elkötelezett nemcsak magam, de mások jóléte iránt is.  Hobbym az olvasás és a pilates.
1326

Erdősi Zsuzsanna

Gyógytornász
Erdősi Zsuzsanna Szakterület: Gyógytorna Már gyerekkoromban is központi szerepet játszott a mozgás, így kézenfekvő volt, hogy olyan foglalkozást választok, amiben kiteljesedhet a sport iránti szeretetem. A Pécsi Tudományegyetemen végeztem az Egészségtudományi karon. Úgy gondolom, hogy ebben a szakmában meg is találtam, amit kerestem. Mindig van új, van hova fejlődni és ez inspirál engem, hogy mindig naprakész legyek. Szeretem látni az embereken, hogy miután részt vettek (fontos, hogy nem csak ott voltak) egy foglalkozáson máshogy látják magukat, a betegségüket és a megoldást is. A pácienssel való kommunikációban fontosnak tartom, hogy egy nyelvet beszéljünk és őszinték legyünk egymással. Sikerorientált vagyok, ezért magammal és másokkal szemben is a maximálisan elérhető legtöbbet, legjobbat várom el. Extrovertáltságom segít abban, hogy könnyen megtaláljam a közös hangot másokkal.      
1555

Szálka Brigitta

Dietetikus
Szálka Brigitta Szakterület: Dietetika Gyermekkoromtól fogva vonzott az egészségügy, a kórházi közeg, a gyógyítás, mindemellett szeretek élelmiszerekkel foglalkozni, különböző beteg-étrendekbe beilleszthető és „szerethető” recepteket kreálni. A dietetikában mindezeket megtaláltam. Szerencsésnek tartom magam, hiszen sikerült olyan hivatást választanom, amit magaménak érzek és szenvedéllyel művelhetek. 2011-ben végeztem a Semmelweis Egyetemen.  A pácienssel való kommunikációban fontosnak tartom a közös munkát, az egyénre szabott étrendi terápiát és annak belátását, hogy életminőségünk, betegségeink megelőzése, gyógyítása szempontjából meghatározó tényező, hogy milyen ételeket élemiszereket „tankolunk” a szervezetünkbe. Visszatérő siker és motiváció számomra és a Pácienseknek is, amikor egy frissen felfedezett cukorbeteg vércukorszintjét a diabetológussal, a gyógytornásszal együttműködve a megfelelő étrendi terápia mellett sikerül normalizálni. Szeretek mindent beleadni abba, amit csinálok. Szabadidőmben sportolok, futok, kerékpározom. Hobbim és szenvedélyem az ételkészítés és ehhez kötődően a saját (diétás) receptjeimet tartalmazó blogom vezetése.
1352

Ügyfélkapcsolati asszisztensek

Baky Réka

Ügyfélkapcsolati asszisztens

Molnár Boglárka

Ügyfélkapcsolati asszisztens

Nagy Vivien

Ügyfélkapcsolati asszisztens

Niederhoffer Edina

Ügyfélkapcsolati asszisztens

Pető Ramóna

Ügyfélkapcsolati asszisztens

Asszisztensek

Dorsánszki Ágnes

Egészségügyi asszisztens

Horváth Marianna Katalin

Egészségügyi asszisztens

Kékesi Szilvia

Egészségügyi asszisztens

Kovács Viktória

Egészségügyi asszisztens

Mustos Krisztina

Egészségügyi asszisztens

Netling Gyöngyi

Egészségügyi asszisztens

Simonné Domokos Diána

Egészségügyi asszisztens

Takács Tímea

Egészségügyi asszisztens