Radiológia - Ultrahang

Radiológiai részlegünkön hasi- és kismedencei, terhességi, nyaki- és lágyrész, emlő, pajzsmirigy és ízületi ultrahangot végzünk.

Balatonfüredi klinikánkon biztonságos környezetben érezheti magát a kényes urológiai szakrendelésen. Szakorvosaink profi és diszkrét módszerekkel igyekeznek megoldani problémáit.

Azonnali időpontok Veszprém megyében | Kiváló radiológusok| Exkluzív környezet

Radiológus Orvosaink

Szakmai stábunkban lévő szakorvosaink több éves külföldi és hazai gyakorlattal rendelkező magasan képzett szakemberek, akik munkájuk és az ügyfeleink gyógyulása iránt teljes mértékben elhivatottak.

Dr. Bartus Anikó

Radiológus szakorvos
Dr. Bartus Anikó Szakterülete: Radiológia, emlődiagnosztika A biológia gyerekkoromban is nagyon érdekelt, mindig empátiával fordultam mások felé és szívesen segítettem. Nincs orvos a családomban, egyszerűen belülről jövő késztetés volt, hogy nekem ezt kell csinálnom. 1988-ban végeztem a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. 1992-ben radiológiából szakvizsgáztam. 19 évig dolgoztam a Fejér Megyei Szent György Kórház radiológiai osztályán, ahol nagy gyakorlatot szereztem. A radiológián belül a legkedvesebb szakterületem az ultrahang diagnosztika és az emlődiagnosztika. 2006 óta foglalkozom mammográfiával, ami szívügyem.  2014-ben komplex radiológiai emlődiagnosztika licenc vizsgát tettem. Választásomat a mai napig sem bántam meg, élvezettel végzem a munkám, napi szinten örömet és sikerélményt ad. A radiológia izgalmas terület, a képi diagnosztika gyors fejlődése új inspirációkat nyújt, napi szinten is változatos, soha nem egyhangú ez a hivatás Fontosnak tartom munkám során a türelmes, empatikus odafigyelést. Fontos, hogy a beteg megbízzon az orvosban, merjen kérdezni, érezze, hogy az adott pillanatban ő a legfontosabb. Tudni kell egyszerűen, érthetően elmagyarázni a talált betegséget, és kellő határozottsággal irányt mutatni a pácienseknek a kivizsgálás útvesztőjében. Egy korán felismert, gyógyítható stádiumban lévő daganatos beteg felépülése azt jelzi, hogy érdemes csinálni. A munkám legnagyobb sikere a betegek szeretete, az évek óta visszatérő páciensek közvetlensége, hálás mosolya és ragaszkodása. Arra törekszem, hogy végtelenül türelmes legyek a betegekhez. Minden páciens egyformán élvezheti a figyelmemet, empátiámat. Mindig mosolyogva, vidáman, pozitív kisugárzással fordulok feléjük.  Munkámat igyekszem a legjobb tudásom szerint, lelkiismeretesen végezni. Rendszeresen járok továbbképzésekre, kongresszusokra. Az eddigi munkám során a radiológia gyakorlati alkalmazása, a magas szintű betegellátás volt a fókuszban. Szabadidőmet elsősorban a családommal, gyermekeimmel, barátaimmal töltöm. A zene, a könyvek és az utazás örök szerelem az életemben.
1300

Dr. Halusz Irma Mária

Radiológus szakorvos
Dr. Halusz Irma Mária Szakterület: Radiológia Közhely, de azért választottam az orvos hivatást, mert szerettem volna és a mai napig is szeretek segíteni a beteg embereken. A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végeztem 1982-ben. Később belgyógyász és radiológia szakvizsgát tettem. A páciensekkel való kommunikációban a közvetlenséget, az empátiát és a megfelelő tájékoztatást tartom a legfontosabbnak. Radiológusként csaknem naponta van sikerélményem, ha sikerül megállapítanom egy-egy pontos diagnózist, vagy ha azt mondhatom, hogy a páciensnek nincs semmi komoly baja. Precíz, vidám, kreatív és empatikus embernek tartom magam. Szabadidőmben szeretek olvasni, sportolni és utazni.   
1308

Dr. Karácsonyi Botond

Radiológus szakorvos
Dr. Karácsonyi Botond
Szakterület: Radiológia
Specializáció: A vázizomrendszert érintő (musculosceletalis ultrahang) diagnosztika

Közhelynek hangzik, de azért választottam az orvosi pályát, mert emberek problémáinak megoldásában szerettem volna segédkezni. Mivel a lelki problémák sokszor testi betegségekben manifesztálódnak, az orvoslás az egyik olyan hivatás, amellyel ezt a célt el lehet érni. 2003-ban végeztem a Debreceni Egyetemen, majd 210-ben Radiológia szakvizsgát tettem.

Mint radiológus, képi diagnosztikával foglalkozom. Ennek ellenére a beteggel töltött rövid idő alatt próbálom a testi elváltozáshoz vezető lelki hátteret kutatni, illetve a pácienssel megértetni, annak fontosságát, hogy a gyógyulásához elengedhetetlen a jelenlegi élethelyzetének valamilyen fokú megváltoztatása.

Ultrahang rendelés során többször sikerült korai daganatot kimutatni betegeknél, ami nagyban növeli a gyógyulás esélyét. Emlékezetes ilyen esetem, amikor az egyik kolléga gyermekénél egy ritka típust találtam. Sikeres kezelés után visszatérve, jó érzéssel töltött el a kontroll vizsgálat negatív eredménye.

Türelmesebb ember vagyok, mint az átlag, és alapvetően nyugodt természetű. Az empátiát nagyon fontosnak tartom illetve azt a tulajdonságot, hogy elismerjük a hibáinkat.

Kedvelt szabadidős tevékenységeim közül a természetjárást, túrázást és a szabadtüdős búvárkodást emelném ki, de érdekelnek a küzdősportok és a műszaki dolgok is.
1553

Máthé-Nemesi Erika

Szonográfus
Máthé-Nemesi Erika
Szakterülete: diagnosztikai képalkotó, szonográfus

1996-ban kezdtem dolgozni a Miskolci Megyei Kórház radiológiai osztályán, ahol szinte azonnal tudtam, hogy a jövőben az Ultrahang Diagnosztika fogja kitölteni a munkám nagy részét.

Az ultrahang diagnosztika során a kommunikáció alapvető. Számomra az ultrahang diagnosztika komplexebb feladatot jelent, hiszen a vizsgálat során a tünetek, panaszok alapos átbeszélésével lehetőség van további iránymutatás, életmódbeli tanácsadására is.

Szeretem alaposan elvégezni a vizsgálatot és egy előzetes dignózist felállítani, ezzel meggyorsítva a folyamatot. Klinikus kollégák által többször kaptam pozitív visszajelzést, miszerint nagy segítség az általam adott iránydiagnózis.

Alapvetően nagyon motivált és elhivatott vagyok a szakmámmal kapcsolatban, lelkes jellemnek tartom magamat. Mindig keresem az újabb kihívásokat, így a tanulási lehetőségeket is.

Jellemzően a szabadidős sport során kapcsolódom ki, kerékpározás, futás, hegyi túrák.
2000

VIDEOPODCAST

Radiológia - Minden amit tudni érdemes

Beszélgetés Dr. Halusz Irmával

20 perc

Podcastsorozatunk célja, hogy nézőink átfogó, mégis közérthető képet kapjanak egy-egy orvosi szakterület sajátosságairól.

Beszélgetésünkből többek között megtudhatják, hogy mire alkalmasak a különböző képalkotó eszközök, hogy hogyan kell felkészülni egy-egy vizsgálatra, és hogy vajon kell-e tartani a röntgensugárzástól.

ULTRAHANG - ÁRAK

Hasi és kismedencei ultrahang vizsgálat 23 000 Ft
Pajzsmirigy ultrahang vizsgálat 20 500 Ft
Carotis (nyaki verőér) doppler UH 20 500 Ft
Lágyrész UH (egy régió) 20 500 Ft
Ízületi UH (egy régió) 20 500 Ft
Vénás doppler ultrahang vizsgálat, 2 lábra 28 500 Ft
Vénás doppler ultrahang vizsgálat, testtájanként 20 500 Ft
Emlő ultrahang vizsgálat 23 000 Ft
Mellkas és hasfal UH 20 500 Ft
Az ultrahang vizsgálat során ultrahang hullámokat irányítunk egy vizsgálófej segítségével a feltérképezendő testrészre, és az innen visszaverődő hullámok alkotta kép alapján kapunk információt – akár mozgás közben is- a vizsgált szerv állapotáról. Segítségével a belgyógyászati, endokrinológiai, urológiai, nőgyógyászati, érrendszeri és ízületi panaszok eredetére kapunk rálátást.

Előkészületek:

  • Hasi és kismedencei ultrahang vizsgálatot megelőző 6 órában nem szabad étkezni, csak szénsavmentes víz fogyasztása ajánlott.
  • Kismedencei ultrahang vagy húgyhólyag ultrahang esetében bő folyadékbevitel ajánlott a vizsgálat előtt.

A vizsgálat teljesen fájdalommentes.

2022. júliusától érvényes áraink az alábbi gombra kattintva elérhetőek:

ÚJ árlista (2022.07.01-től)