Dr. Szabó Nóra Anna - Első Füredi Magánklinika

Dr. Szabó Nóra Anna
Szakterület: Belgyógyászat, klinikai immunológia, idős betegek belgyógyászati vizsgálata

2001-ben végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. Már kisgyermekként elhatároztam azt, hogy orvos leszek, mert én is segíteni akartam a beteg embereknek.

Orvosi pályafutásomat a Debreceni Egyetem III. sz. Belgyógyászati klinikáján kezdtem, ahol a szakma legnagyobb kiválóságaitól tanulhattam és ez idő alatt szereztem 2006-ban belgyógyászatból, 2008-ban pedig klinikai immunológia és allergológiából szakvizsgát. Ezt követően Londonban folytattam karrieremet, ahol 2008-tól 2015 végéig belgyógyászként dolgoztam a King’s College Hospitalban, majd 2016-tól 2018 nyaráig a Princess Royal University Hospitalban voltam idős betegek akut, holisztikus szemléletű ellátására specializálódott osztályon osztályvezető. Ez életem és orvosi pályám kiemelten fontos időszaka volt, munkám során célom a külföldről hazahozott tapasztalat és tudás átadása és a mindennapokban történő alkalmazása.

Szeretem a kihívásokat, az érdekes eseteket, és azt a szakmámban, hogy ily módon tudok segíteni azoknak a betegeknek, akik hozzám fordulnak. Ennek érdekében a tőlem telhető maximumot teszem meg, örömmel és elégedettséggel tölt el, ha sikerül megtalálnom a problémák okát és ezáltal hozzájárulhatok betegeim mielőbbi gyógyulásához.

A jó kommunikáció az élet minden területén fontos, ha emberekkel foglalkozunk. Véleményem szerint az orvos – páciens közötti kommunikációban ez még hangsúlyosabb szerepet kap, és az orvos egyik legfontosabb feladata a gyógyítás mellett, hogy mindig pontosan, érthetően, és a lehetőségekhez mérten részletesen tájékoztassa betegeit.

Orvos és beteg kapcsolatában egy olyan egymásrautaltság, egyfajta bizalmi viszony alakul ki, ahol a felek kölcsönös, tisztán kommunikált együttműködésével lehet eredményes a cél: a gyógyulás.       

Kitartó, lelkes, empatikus és jó kommunikációs készséggel megáldott embernek tartom magam. Alkalmazkodó és nagy teherbírású vagyok, aki szereti a harmóniát és stabilitást a környezetében. Nehezen viselem a tehetetlenséget és az igazságtalanságot, a konfliktusokat pedig szeretem mielőbb rendezni.

2022. júliusától érvényes áraink az alábbi gombra kattintva elérhetőek:

ÚJ árlista (2022.07.01-től)