Dr. Fellegi Veronika fül-orr-gégész Balatonfüred

dr. fellegi veronika

fül-orr-gégész szakorvos, homeopátiás orvos

Az emberközpontú, vagy más néven holisztikus orvoslásban hiszek.
Hippokratész szavaival:
“Sokkal fontosabb azt tudni, milyen embert érint a betegség,
mint azt, hogy milyen betegség érinti az embert”

Ezzel együtt, hiszek a nyugati orvoslásban: tudom, mely betegségek gyógyíthatóak
hatékonyabban a nyugati orvostudomány és gyógyszerek segítségével. De hiszek a
tradicionális gyógymódokban is: mert megtapasztaltam, hogy a népgyógyászati
praktikák, és a természetes gyógymódok is lehetnek eredményesek.

És vallom: hogy a homeopátia a maga helyén egy kiváló kezelés lehet.
Nem mindig egyedülálló módon, de nagyon jó módszer.

dr. fellegi veronikához a következő problémákkal fordulhat:

MIért lett orvos?

Mindig is orvos szerettem volna lenni. Már óvodás koromban, a gyemekkori játékokban is erre a pályára képzeltem el magam.

Gyermekként volt egy veleszületett problémám, emiatt egy csípőműtétem, így rendszeres látogatója voltam a korháznak, de még ez sem riasztott el attól, hogy az orvosi hivatást válasszam.

Az egyetemet követően, rezidensként kis túlzással nagyon sok helyen megfordultam. Dolgoztam hasi sebészeten fél évet, majdnem ennyit az intenzív osztályon, de mentőztem is, sőt még háziorvosi ügyeletet is vállaltam.

Mégis a legtöbbet a Hieten, későbbi nevén Országos Gyógyintézeti központban tanultam. A Szabolcs utcai klinika egy különleges centrumként működött, itt csapódtak le azok az esetek, amiket máshol nem tudtak megoldani. Ennek köszönhetően az intézetben rendkívül magas színvonalú oktatás és országos szintű munka zajlott. Ott találkoztam először a holisztikus szemlélettel. Csapatban dolgoztunk, a társszakmákkal szoros együttműködésben. Csak így találhattuk meg a valódi okát a betegségnek és csak így gyógyíthattunk sikerrel.

Ennyi év távlatából is úgy gondolom, hogy jó helyen vagyok. Nekem ezt a szakmát kell végeznem.

Hogy miért? Mert orvosként minden egyes nap feltöltődök, attól, hogy emberekkel foglalkozhatok, hogy betegeken segíthetek, hogy gyógyíthatok – emiatt nagyon szerencsésnek érzem magam.

Hogyan kezelhetők a fül-orr-gégészeti panaszok holisztikus szemlélettel?

Bár szakvizsgám szerint fül-orr-gégész vagyok, de orvosként dolgozom. Amennyiben szükségesnek látom meghallgatom a tüdőt, megvizsgálom a hasat és általában rengeteget kérdezek. Emésztésről, alvásról, stresszről, nem fülészeti, de meglévő tünetekről. Igyekszem az egész embert nézni, feltérképezni a problémát, megkeresni az okát a panaszainak. Nem a tünetet, hanem az embert vizsgálom.

Egy torokgyulladás kapcsán például lehet látni már akár a nyelv színéből, a lepedék helyzetéből, hogy emésztőrendszeri probléma is van. És ha így van, akkor én hiába kezelem csak a mandulagyulladást, vagy csak az arcüreggyulladást. Ha nem figyelek oda arra, hogyan táplálkozik a páciens, hogy mennyit pihen, hogy milyen vitaminokat pótol, akkor nagyon lassan fog gyógyulni.

Először meg szoktak lepődni, hogy ugye fül-orr-gégészhez jöttek, közben meg az alvásáról, és a napi stresszhelyzetéről beszélünk, de szerintem ez fontos, mert így lehet igazán jól gyógyítani.

A modern orvoslásban azonban idő hiányában sajnos inkább a szűkenlátás a jellemző.

Nemrégiben egy négyéves kisfiút hoztak a rendelésemre, akit megkésett beszédfejlődés miatt már sokan megvizsgáltak. A gyermek nem beszélt tisztán, jószerével alig-alig beszélt.

Szegényt már autizmus felé próbálták diagnosztizálni, mert úgy ítélték, hogy speciális fejlesztésre van szüksége, de soha senki nem nézett bele a fülébe. Persze volt védőnői hallásszűrés, talán kétévesen, és akkor úgy ítélték meg, hogy minden rendben van, majd a járványhelyzet miatt a további vizsgálatok elmaradtak.

A kisfiúnak kétoldali savós középfülgyulladása volt. Ez egy alattomosan kialakuló betegség, ami nem fáj. Nagyobb volt az orrmandulája, és az orrlégzési problémái miatt nem szellőzött jól a füle. A gyermek azért nem beszélt, mert az egész világot úgy érzékelte, mintha egy búrában lett volna, vagy a víz alatt.

Mivel a gyulladás egy régi dolog volt, elég sokáig, pár hónapig küzdöttünk, hogy műtét nélkül meg tudjuk úszni. De amint kitisztult a füle, rendeztük az orrlégzését, akkor drámaian megugrott a szókincse a gyermeknek, és kicsit több mint két hónap alatt be is hozta a lemaradását.

Fül-orr-gégészként és homeopataként is praktizál. Milyen szerepet tölt be
a homeopátia a munkájában?

Sok betegem küzd olyan krónikus problémával, amelyre már régóta gyógyszereket szed, jelentős javulás nélkül, mások új keletű bajukra szeretnének először egy alternatív lehetőségnek esélyt adni és akadnak, akik egyszerűen szeretnék elkerülni a szintetikus gyógyszerhasználatot.

Nagyon sok természetes gyógymódot alkalmazok, antibiotikumot csak akkor írok, ha nagyon szükséges. Igyekszem elkerülni a kémiai szereket. Nyilván van, hogy szükséges, de mindent a megfelelő helyen és időben kell alkalmazni.

Én a homeopátiás gyógyítást alkalmazom leggyakrabban, de gyógynövényeket, azaz fitoterápiát is szoktam alkalmazni és régi jól bevált természetes gyógymódokat.

Van, aki elfogadja a homeopátiát, van, aki kevésbé. Senkire nem szoktam ráerőltetni, de mindig felajánlom, hogy van egy ilyen lehetőség is.

Van úgy, hogy kombináltan alkalmazom, sőt legtöbbször ez működik: tehát antibiotikum mellé is adok természetes hatású anyagokat, homeopátiás készítményeket, Schüssler- sókat, vagy gyógyteákat.

A homeopátiás szerek jól megválasztott használata egy sokkal könnyebb, gyorsabb és tartósabb egészséges állapotot segíthet elő. 

HOMEOPÁTIÁS TERÁPIA EGYÉB ALKALMAZÁSA

Dr. Fellegi Veronika – füll-orr-gégész

Dr. Fellegi Veronika
– füll-orr-gégész

2022. júliusától érvényes áraink az alábbi gombra kattintva elérhetőek:

ÚJ árlista (2022.07.01-től)