2023. március 08.

A nőnap szóljon önről:

jelentkezzen nőgyógyászati vizsgálatra!

Bár lassan, de biztosan nő azon nőknek a száma, akik ügyelnek a testük épségére, és törekszenek arra, hogy egészségüket megőrizzék, még mindig túl sokan akadnak, akik elhanyagolják a rendszeres nőgyógyászati szűréseket. A rendszeres nőgyógyászati vizsgálatok lehetővé teszik, hogy hosszú, kiegyensúlyozott életet élhessen, és időben kezeltethesse a kialakuló betegségeket. Nőnap alkalmából női témában osztunk meg hasznos tudnivalókat.

 

A Magyar Nőorvos Társaság ajánlása szerint a nőknek évente legalább egyszer, de inkább félévente volna érdemes részt venniük nőgyógyászati szűrővizsgálaton. Még akkor is, ha nem tapasztalnak semmilyen konkrét tünetet vagy panaszt. Így biztosítható a tartós egészség, és megelőzhető, hogy egyes nőgyógyászati problémák csak azután váljanak diagnosztizálhatóvá, amikor már súlyosabbak és nehezebben kezelhetőek.

Tudatossággal és figyelemmel időben kezelhető a legtöbb betegség

A legjellemzőbb nőgyógyászati problémák a világon mindenütt ugyanazok. Ezek kellő figyelemmel és időben történő diagnosztizálással kezelhetők.

 

Tudatossággal és figyelemmel időben kezelhető a legtöbb betegség

Kellő figyelemmel és időben történő diagnosztizálással,
azaz szűréssel viszont megelőzhetőek.

1.     Méhnyakrák: az egyik leggyakoribb női nemiszervi daganat, amely a méhnyak nyálkahártyájában keletkezik, egyik leggyakoribb okozója a HPV fertőzés. Fontos, hogy a korai stádiumban tünetmentes, de rendszeres nőgyógyászati vizsgálattal időben kimutatható és így kezelhető a betegség

Helyes információk, helyes kezelés megbízható helyről

Amellett, hogy a nők egyre tudatosabbá válnak az egészségükkel kapcsolatban, egyre többen keresik az egészségmegőrzéssel és a nőgyógyászati problémákkal kapcsolatos információkat az interneten. A legjellemzőbb nőgyógyászati problémák a világon mindenütt ugyanazok (hüvelyi fertőzések, hüvelyszárasság, szexuális zavarok, különféle ciszták vagy az endometriózis). Ezúton hangsúlyozzuk, hogy az interneten található információk nem mindig megbízhatóak, és nem helyettesíthetik a szakemberrel folytatott konzultációt! Sok esetben találni ellentmondásokat, a kútfőből megoldott házi kezelések pedig rosszabb esetben egyenesen károsak lehetnek az egészségre, ronthatnak a kórállapoton, legyen szó akár a gyakori hüvelyi fertőzésekről, a sokakat érintő, miómákról vagy éppen a meddőségről.

Az egészség a legfontosabb, a női egészség ennek szerves része. Klinikánkon diszkrét, tisztelettudó és professzionális szakemberek állnak a rendelkezésére, hogy a lehető legkörültekintőbben, a szükséges kezelések közül a legjobbakat alkalmazva tudja biztosítani az egészségét.

Dr. Kapás István -nőgyógyász

2022. júliusától érvényes áraink az alábbi gombra kattintva elérhetőek:

ÚJ árlista (2022.07.01-től)