Reumatológia

A reumatológia a mozgás szervrendszerének (csontok, izmok, ízületek) elváltozásaival, a gerincet, az izmokat és a szalagokat érintő problémák- nem műtéti úton való- kezelésével foglalkozó szakág.

Balatonfüredi klinikánkon kiváló reumatológus szakorvosunknál telefonos konzultációra is van lehetőség a kényelmesebb gyógyulás érdekében.

Azonnali időpontok Veszprém megyében | Kiváló reumatológusok | Exkluzív környezet

Reumatológus orvosaink

Szakmai stábunkban lévő szakorvosaink több éves külföldi és hazai gyakorlattal rendelkező magasan képzett szakemberek, akik munkájuk és az ügyfeleink gyógyulása iránt teljes mértékben elhivatottak.

Dr. Gáspár Barbara

Reumatológus szakorvos
Dr. Gáspár Barbara Szakterület: Reumatológia Gyermekkorom óta orvos szerettem volna lenni, hogy segíthessek az embereken, ezért választottam ezt a hivatást.2015-ben végeztem a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi karán. Fontosnak tartom a betegekkel történő kommunikáció során, hogy holisztikus szemlélettel, minden problémára kiterjedően tudjuk a panaszokat megbeszélni. Elengedhetetlen számomra a bizalomteljes légkör megteremtése, amelyben a páciensek őszintén megoszthatják velem a panaszaikat. Minden olyan eset felemelő, amikor orvosként tudok segíteni abban, hogy a páciens a mozgásában ismét szabaddá váljon, vagy megszűnjön a fájdalma. Önmagamat egy megbízható, kedves embernek tartom, akihez szívesen fordulnak az emberek a problémáikkal. Szeretek új embereket, dolgokat megismerni és bátran vállalom a kihívásokat. Hobbim a sportolás, szeretek olvasni, kirándulni a családommal, mindemellett szerencsés embernek tartom magam, mert a munkámat is a hobbijaim közé tudom sorolni.  
1575

REUMATOLÓGIA - ÁRAK

Reumatológiai szakorvosi vizsgálat 25 000 Ft
Telefonos/online szakorvosi konzultáció 15 perces 15 000 Ft
Telefonos/online szakorvosi konzultáció 25 perces 25 000 Ft
Vényírás (szakorvosi vizsgálat nélkül kérve) 4 000 Ft
Milyen panaszok esetén keressünk fel reumatológust?

 

  • Ha olyan ízületi fájdalom jelentkezik, mely nem sérülésből származik. (a boka, térd, csukló, könyök, váll területén)
  • Hát és gerinc fájdalom esetén
  • Ízületi gyulladás esetén (fájdalom, duzzanat, bőrpír)
  • Ízületi merevség esetén, ha hosszabb ideje fennáll és fájdalmat okoz, illetve korlátozza a mozgásban
  • Csontritkulás gyanúja esetén
  • Izomfájdalom esetén

 

A reumatológiai vizsgálat egy beszélgetéssel kezdődik, mely során a szakorvos alaposan kikérdezi a pácienst a probléma keletkezéséről, időtartamáról, előzményeiről, és a családban előforduló betegségekről.

 

Majd fizikális vizsgálat következik, megnézi az adott testrész, átmozgatással ellenőrzi a mozgástartományt, reflexeket, izomerőt, megnézi a gerincet, és a járást, ha szükséges.

 

Ezután javasolhat egyéb vizsgálatokat is, mivel a reumatológiai panaszok együtt járhatnak más problémákkal.

 

A reumatológiai betegségek gyógytornával, fizikoterápiával, azonnali fájdalomcsillapítással, kúraszerű injekciós kezeléssel, illetve infúziós kezeléssel (Neodolpasse) gyógyíthatók, kezelhetők.

2022. júliusától érvényes áraink az alábbi gombra kattintva elérhetőek:

ÚJ árlista (2022.07.01-től)