Urológia

Az urológia a húgyutak veleszületett és szerzett,  valamint férfiak esetében a férfi nemi szervek problémáinak kivizsgálásával és kezelésével foglalkozó szakág. Ide sorolhatók a prosztata problémák, a kövesedés, fertőzések, gyulladások, fejlődési rendellenességek vagy  a vizeletürítési problémák.

Urológus orvosaink

Szakmai stábunkban lévő szakorvosaink több éves külföldi és hazai gyakorlattal rendelkező magasan képzett szakemberek, akik munkájuk és az ügyfeleink gyógyulása iránt teljes mértékben elhivatottak.

Dr. Sebesi József Antal

Urológus szakorvos
Dr. Sebesi József Antal Szakterület: Urológia   Általános iskolás koromban fogalmazódott meg először a gondolat, hogy gyógyítással szeretnék foglalkozni, később tanáraim támogatására megszületett az elhatározás. 2004-ben végeztem a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen. Azért szeretem a hivatásomat, mert a megszerzett tudás és az egészségügy jelenlegi eszközei lehetőséget adnak a változtatásra, hogy uraljunk és legyőzzünk betegségeket, hogy javítsuk az arra rászorulók életminőségét. A pácienssel való kommunikációban számomra a kétoldalú őszinteség és a bizalom kiépítése a legfontosabb, lehetőleg oldott légkörben. Alapvetően jó kedélyű ember vagyok, próbálom a dolgok derűsebb oldalát látni, alaposnak tartom magam, felmerülő problémák esetén a megoldást keresem.    
1548

Dr. Szikszai Adél Ágnes

Urológus szakorvos
Dr. Szikszai Adél Ágnes Szakterület: Urológia Családomat több alkalommal súlyos betegségek sújtották, melyek során kialakult bennem, hogy nincs annál csodásabb, mint valakinek visszaadni az életét. Ezért választottam az orvosi hivatást. 2012-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán, majd 2019-ben letettem az urológia szakvizsgát. Nekem egy sikeres újraélesztés, egy műtét ugyanolyan elégedettséget okoz, mint amikor szakrendelésre panaszmentesen érkezik vissza a Páciens. Fontosnak tartom  a munkámban, hogy a betegben ne maradjanak kérdések, bátran merje feltenni a vizsgálat során, így alakulhat ki bizalom egy hosszabb távú együttműködéshez. Szeretem, ha a beteg is látja, hogy mik a feladatai a gyógyulásához vezető úton. Maximalista vagyok, szeretem a csapatmunkát, a jó munkahelyi légkört, szeretek nevetni és nevettetni. Korábban 12 évig versenyszerűen kosárlabdáztam, majd 2011 óta aerobik és spinracing oktatóként tevékenykedem szabadidőmben.  
1324

UROLÓGIA - ÁRAK

Urológiai szakorvosi vizsgálat (tartalmazza az ultrahang vizsgálatot) 29 500 Ft
Urológiai kontroll vizsgálat 1 hónapon belül 22 000 Ft
Telefonos/online szakorvosi konzultáció 25 perces 28 500 Ft
Felületes bőrelváltozások eltávolítása helyi érzéstelenítésben urogenitalis régióról egyedi árajánlat
Here ultrahang vizsgálat 20 500 Ft
Állandó katéter behelyezése 17 000 Ft
Állandó katéter cseréje 17 000 Ft
Állandó katéter cseréje hozott katéterrel 17 000 Ft
Sebkötözés, sebellátás, varratszedés (aszeptikus egyszerű sebek) 11 500 Ft
Sebkötözés, sebellátás, varratszedés (fertőzött sebek) 17 000 Ft
Prosztata masszázs 11 500 Ft
Frenulotomia (fitymafék átvágása) 57 000 Ft
Összetapadás/letapadás oldása felületi érzéstelenítéssel (adhesiolysis) 17 000 Ft
GenoID mintavétel 11 500 Ft
Vényírás 4 500 Ft
Milyen panaszok esetén forduljon urológushoz? 

 • fájdalmas, csípős, vizelés
 • véres vizelet
 • görcsös hólyagtáji, alhasi és húgycső fájdalom, melyet láz is kísérhet
 • hátfájdalom
 • hányinger, hányás
 • inkontinencia, akaratlan vizeletszivárgás

 

Férfiak esetében: 

 • csökkent vizeletsugár, éjszakai vizeletürítés
 • nehezített, akadozó vizeletürítés
 • merevedési zavarok
 • fájdalmas ejakuláció 
 • a herék elváltozása

 

A legtöbb urológiai vizsgálat a férfiakat célozza meg, hiszen a prosztatarák a leggyakoribb daganatos megbetegedés az urak körében. 45 év felett évenként javasolt a szűrővizsgálat, mely prosztatavizsgálattal kezdődik, majd, ha szükséges, akkor laborvizsgálat, CT, ultrahang vizsgálat és biopszia (szövettani mintavétel) is követheti. 

 

Végezzen el egy gyors, egyszerű online tesztet, hogy megtudja, milyen állapotban van a prosztatája: Prosztata tünetértékelő teszt (IPSS)

 

A hererák sokkal ritkább, azonban a fiatalabb korosztályt érinti, ezért otthoni önvizsgálat keretében érdemes havonta tapintással ellenőrizni, hogy van e eltérés az állapotukban. Ha kitapintható bármilyen eltérés, akkor forduljon szakorvosainkhoz bizalommal. 

A vesekő nem csak a férfiak betegsége, nőknél is kialakulhat. Húgyúti fertőzés, kevés folyadékbevitel, mozgásszegény életmód, pangó vizelet, de genetikai hajlam is elősegítheti. A diagnózishoz és a kezelés módjának felállításához szükséges lehet laborvizsgálat, hasi ultrahang és CT is.

2022. júliusától érvényes áraink az alábbi gombra kattintva elérhetőek:

ÚJ árlista (2022.07.01-től)