Sebészet

Sebészetünk ambuláns műtétekkel foglalkozik. A kisebb beavatkozások között megtalálható a benőtt köröm, anyajegy és a különböző bőrelváltozások (pl.: zsírcsomók) eltávolítása is. A sebészeti beavatkozásnál a beteg ébren van, az érintett területre helyi érzéstelenítőt injekciózunk.

Zavarja benőtt körme? Egy anyajegy aggasztja? Zsírcsomót talált magán, mely zavarja? Az Első Füredi Magánklinika sebész szakorvosa profin és gyorsan megoldja problémáját. Foglaljon időpontot.

Azonnali időpontok Veszprém megyében | Kiváló sebész | Exkluzív környezet

SEBÉSZ SZAKORVOSAINK BALATONFÜREDEN

Szakmai stábunkban lévő szakorvosaink több éves külföldi és hazai gyakorlattal rendelkező magasan képzett szakemberek, akik munkájuk és az ügyfeleink gyógyulása iránt teljes mértékben elhivatottak.

Dr. Szenkovits Péter

Sebész szakorvos
Dr. Szenkovits Péter Szakterület: Sebészet Gyakorlatilag gyerekkorom óta orvos akartam lenni. Ha jól emlékszem 5 évesen kattant be valami, és szerencsére ezt az elhatározást nem váltotta a tűzoltó- vagy űrhajóslét vágya.

Természetesen, mint minden orvos kollégám számára, számomra is az egyik legnagyszerűbb dolog az, hogy embertársaimon segíthetek a munkámmal. Emellett, nekem az is nagyon fontos, hogy ez egy olyan hivatás, amiben teljes mértékben ki tudok teljesedni. Mindig új kihívások elé állít, tele van sikerélménnyel, egyszerűen szeretem csinálni.

Azt gondolom, hogy a sikeres, gyógyuláshoz vezető orvos-páciens kapcsolat alapja a kölcsönös tisztelet. Elengedhetetlennek tartom, hogy egyenrangú felekként tekintsünk egymásra és kommunikációnkban az őszinteség legyen az elsődleges szempont. Továbbá törekszem a határozottságra, közérthetőségre és profizmusra mind az információátadás, mind pedig a beavatkozások során.

Szerencsére azt mondhatom, hogy minden egyes sikeres beavatkozást úgy élek meg, mint a legnagyobb sikeremet.

Az első dolog, ami eszembe jut magamról az a céltudatosság. Mindig megtervezem, hogy milyen úton és hová szeretnék eljutni, és ettől nagyon nehéz eltántorítani. Szerencsére ritkán veszítem el a fókuszt. Ezen felül pedig legyen szó munkáról vagy a mindennapokról, azt hiszem a segítőkészség is a jellemem egyik meghatározó része. Ha nem így lenne, valószínűleg nem ezt csinálnám.

Egyébként nagy sportrajongó vagyok, valamilyen formában szinte minden jöhet, de az autósportot különösen kedvelem. Ezen kívül pedig imádok utazni!
1951

Minden kisműtét előtt kötelező a szakvizsgálaton való részvétel. A műtéti beavatkozások díjai a szakorvosi vizsgálat eredménye alapján módosulhatnak, a beavatkozás komplikáltságának függvényében.

Sebészeti beavatkozások: lipoma, ganglion, atheroma eltávolítása, anyajegy eltávolítás 2 cm alatt (1 db) -tartalmazza a varratszedést is 55 000 Ft
Sebészeti beavatkozások: lipoma, ganglion, atheroma eltávolítása, anyajegy eltávolítás 2 cm felett (1 db) -tartalmazza a varratszedést is 60 000 Ft
Sebészeti beavatkozások: lipoma, ganglion, atheroma eltávolítása, anyajegy eltávolítás (további darab) 17 000 Ft
Sebészeti szakvizsgálat 28 500 Ft
Műtét – Benőtt köröm 17  000 Ft
Anyajegy levétel 57 000 Ft
Szövettani vizsgálat 20 mm-ig 18 000 Ft
Szövettani vizsgálat 20 mm felett 34 000 Ft
Szövettani vizsgálat sürgősségi felár + 15 000 Ft

Első Füredi Magánklinika sebészetén elérhető beavatkozások:

A benőtt köröm jellemző tünetei a piros, duzzadt, olykor váladékozó köröm melletti bőr, amely nagyon sokszor fájdalommal társul. A kellemetlenség abból fakad, hogy a köröm széle belenyomódik a környező kötőszövetbe, és folyamatosan irritálja azt. Azon kívül, hogy nem esztétikus, hosszútávon egészségügyi problémákhoz vezethet. Ezért érdemes mihamarabb felkeresni egy sebészt. A gyors beavatkozás megakadályozza a további kellemetlenségeket.

Anyajegy eltávolításra akkor lehet szükség, amikor egy anyajegy színe, mérete, formája megváltozik. A rosszindulatú elváltozások észlelésénél az anyajegyet jobb mihamarabb eltávolítani, hogy szövettani elemzéssel diagnosztizálható legyen egy esetleges rosszidulatú bőrdaganat (pl.melanoma), mely gyorsan terjed és áttéteket képezhet, így a korai diagnózis kiemelt jelentőségű.

A lipóma, más néven zsírdaganat egy jóindulatú, zsírszövetből álló tumorféleség. Jellemzően esztétikai problémát okoz, csak ritkán fordul elő, hogy rosszindulatúvá válik. A lipóma nagyon lassan növekszik, azonban ha azt tapasztalja, hogy a zsírcsomó növekedése felgyorsult, mindenképpen forduljon orvoshoz.

A ganglion egy ciszta, mely  kocsonyás állagú folyadékkal telt. Jellemzően ízületek környékén található, leggyakrabban a kéz -vagy lábfejen, esetleg vagy az ujjak környékén jelenik meg. A ganglion járhat fájdalommal, feszülő érzettel is, valamint korlátozhatja az ízület normális működését, ami miatt előbb-utóbb érdemes eltávolítani.

Atherómának a bőr alatt elhelyezkedő, faggyús daganatokat nevezzük, melyek gyakori előfordulási helye a fej, arc, és hát. Ez daganat a bőr faggyúmirigyeinek elzáródása miatt alakul ki, mely bizonyos esetekben elfertőződhet és fájdalmat, lázat okozhat. Tünetek jelentkezése esetén mindenképpen fel kell keresni egy sebészt, de jobb megelőzni a kellemetlenségeket és a fájdalom jelentkezése előtt megoldani a
problémát.

Hogyan zajlik a szakorvosi vizsgálat?

A sebészeti beavatkozásokat minden esetben egy szakorvosi konzultáció során végzett fizikai vizsgálat előzi meg, majd a páciens korábbi kórképének feltárására is sor kerül. Sebészünk az előzetesen megismert anamnézist figyelembe véve dönti el a műtét szükségességét és annak időpontját. Leggyakrabban a vizsgálat után, egy következő alkalommal történik meg a beavatkozás.

Sebészeti beavatkozást megelőzően fertőtlenítjük az érintett felületet, majd lokális, injekciós érzéstelenítést alkalmazunk a műteni kívánt területen. A páciens a folyamat során végig ébren van, de az érzéstelenítésnek köszönhetően, fájdalommentes a kezelés.

A sebészeti beavatkozás időtartama, mindent egybevetve nagyjából 30 perc. Természetesen, ha több elváltozás van, akkor ez az időtartam kitolódik. A beavatkozást követően szakorvosunk
részletesen tájékoztatja a teendőkről.

2022. júliusától érvényes áraink az alábbi gombra kattintva elérhetőek:

ÚJ árlista (2022.07.01-től)