Dr. Fazekas Teréz - Első Füredi Magánklinika

Dr. Fazekas Teréz

Szakterület: Bőrgyógyászat

Mindig is emberekkel szerettem volna foglalkozni, tanítani, gyógyítani.

Ebből főként a gyógyítást végzem, 1984-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen.Kórházi orvosként régebben a nővérképzésben is részt vettem.

Minden sikeres gyógyulásnak mind a mai napig örülni tudok, minden köszönő telefon hívás feltölt, és erőt ad a további munkához.

A páciensekkel a bizalmi viszony kialakítása a célom, hiszen a gyógyulás csak partnerekként képzelhető el. Csupán a gyógyszer felírása, vagy a dignózis felállítása kevés, a betegnek tudnia kell, hogy tényleg a megfelelő ellátást kapja, személyre szabottan. Ne azt érezze, hogy csak egy a sok közül, a futószalagon.

Sok szűrővizsgálatot végzek, főként a rosszindulatú bőrdaganok kiszűrése a cél.

Mindig fontosnak tartottam, hogy ne csak 1-1 elváltozást, anyajegyet nézzek meg, ami a páciensnek gyanús, hanem az egész test vizsgálatát megtegyem. Ez sok esetben bizonyult sikeresnek, a legutóbbi szűrővizsgálaton például a páciens által egy ártalmatlannak tűnő, régóta meglévő anyajegy elváltozása került felismerésre a dermatoscóppal. Ez azért volt fontos, mert a korán felfedezett, még a rosszindulatú daganat első stádiumában lévő elváltozások 100%-ban gyógyíthatóak, így az időben történő biztonságos sebészi eltávolítás után a páciens bízhat a teljes felgyógyulásban.

Sok esetben találkozom a krónikus kéz ekzema fájdalmas, viszkető tüneteivel. Ez számtalan gyógykenőcs, szappan használata mellett is visszatérő tünet lehet. Ilyenkor alapos kivizsgálást rendelek el, ami felfedhet rejtett gócokat, pl. epekövet, vagy daganatos betegséget. Mivel sokszor először a bőrön jelenik meg tünet, ami helyi kezelésre nem javul, mindig örülök amikor sikerül a kiváltó belső betegséget felfedezni, mellyel a gyógyulás rögtön megkezdődhet.

Családcentrikus, együttérző, holisztikus szemléletű orvos vagyok. Nagyon szeretem a természetet, így szabadidőmet legszívesebben túrázással és biciklizéssel töltöm a családommal és a barátaimmal.

2022. júliusától érvényes áraink az alábbi gombra kattintva elérhetőek:

ÚJ árlista (2022.07.01-től)