Dr. Szenkovits Péter - Első Füredi Magánklinika

Dr. Szenkovits Péter
Szakterület: Sebészet

Gyakorlatilag gyerekkorom óta orvos akartam lenni. Ha jól emlékszem 5 évesen kattant be valami, és szerencsére ezt az elhatározást nem váltotta a tűzoltó- vagy űrhajóslét vágya.

Természetesen, mint minden orvos kollégám számára, számomra is az egyik legnagyszerűbb dolog az, hogy embertársaimon segíthetek a munkámmal. Emellett, nekem az is nagyon fontos, hogy ez egy olyan hivatás, amiben teljes mértékben ki tudok teljesedni. Mindig új kihívások elé állít, tele van sikerélménnyel, egyszerűen szeretem csinálni.

Azt gondolom, hogy a sikeres, gyógyuláshoz vezető orvos-páciens kapcsolat alapja a kölcsönös tisztelet. Elengedhetetlennek tartom, hogy egyenrangú felekként tekintsünk egymásra és kommunikációnkban az őszinteség legyen az elsődleges szempont. Továbbá törekszem a határozottságra, közérthetőségre és profizmusra mind az információátadás, mind pedig a beavatkozások során.

Szerencsére azt mondhatom, hogy minden egyes sikeres beavatkozást úgy élek meg, mint a legnagyobb sikeremet.

Az első dolog, ami eszembe jut magamról az a céltudatosság. Mindig megtervezem, hogy milyen úton és hová szeretnék eljutni, és ettől nagyon nehéz eltántorítani. Szerencsére ritkán veszítem el a fókuszt. Ezen felül pedig legyen szó munkáról vagy a mindennapokról, azt hiszem a segítőkészség is a jellemem egyik meghatározó része. Ha nem így lenne, valószínűleg nem ezt csinálnám.

Egyébként nagy sportrajongó vagyok, valamilyen formában szinte minden jöhet, de az autósportot különösen kedvelem. Ezen kívül pedig imádok utazni!

2022. júliusától érvényes áraink az alábbi gombra kattintva elérhetőek:

ÚJ árlista (2022.07.01-től)