Sebészet

Sebészetünk ambuláns műtétekkel foglalkozik. A kisebb beavatkozások között megtalálható a benőtt köröm, anyajegy és az érezhető zsír és kásacsomók eltávolítása is. A sebészeti beavatkozásnál a beteg ébren van, az érintett területre helyi érzéstelenítőt injekciózunk.

Zavarja benőtt körme? Egy csúnya anyajegy aggasztja? Zsírcsomót talált magán, mely zavarja? Az Első Füredi Magánklinika sebész szakorvosa profin és gyorsan megoldja problémáját. Foglaljon időpontot.

Azonnali időpontok Veszprém megyében | Kiváló belgyógyászok | Exkluzív környezet

SEBÉSZ SZAKORVOSAINK BALATONFÜREDEN

Szakmai stábunkban lévő szakorvosaink több éves külföldi és hazai gyakorlattal rendelkező magasan képzett szakemberek, akik munkájuk és az ügyfeleink gyógyulása iránt teljes mértékben elhivatottak.

Dr. Szenkovits Péter

Sebész szakorvos
1951

A műtéti beavatkozások díjai a szakorvosi vizsgálat eredménye alapján módosulhatnak, a beavatkozás komplikáltságának függvényében.

Sebészeti beavatkozások: lipoma, ganglion, atheroma eltávolítása, anyajegy eltávolítás 2 cm alatt (1 db) -tartalmazza a varratszedést is 80 000 Ft
Műtét – Benőtt köröm 15  000 Ft
Anyajegy levétel 50 000 Ft
Sebészeti beavatkozások: lipoma, ganglion, atheroma eltávolítása, anyajegy eltávolítás 2 cm felett (1 db) -tartalmazza a varratszedést is 95 000 Ft
Sebészeti beavatkozások: lipoma, ganglion, atheroma eltávolítása, anyajegy eltávolítás (további darab) 15 000 Ft
Sebészeti szakvizsgálat 25 000 Ft
Sebkötözés, sebellátás 15 000 Ft

Első Füredi Magánklinika sebészetén elérhető beavatkozások:

A benőtt köröm jellemző tünetei a piros, duzzadt, olykor váladékozó köröm melletti bőr, amely sokszor fájdalommal társul. A kellemetlenség abból fakad, hogy a köröm széle belenyomódik a környező kötőszövetbe, és folyamatosan irritálja azt. Azon kívül, hogy nem esztétikus, hosszútávon egészségügyi problémákhoz vezethet. Ezért érdemes mihamarabb felkeresni egy sebészt. A gyors beavatkozás megakadályozza a további kellemetlenségeket.

Anyajegy eltávolításra akkor lehet szükség, amikor egy anyajegy színe, mérete, formája megváltozik. A rosszindulatú elváltozások észlelésénél az anyajegyet jobb mihamarabb eltávolítani, hiszen gyorsan terjed és áttéteket képezhet. 

A lipóma, más néven zsírdaganat egy jóindulatú, zsírszövetből álló tumorféleség. Jellemzően esztétikai problémát okoz, csak ritkán fordul elő, hogy rosszindulatúvá válik. A lipóma nagyon lassan növekszik, azonban ha azt tapasztalja, hogy a zsírcsomó növekedése felgyorsult, mindenképpen forduljon orvoshoz.

Ganglion egy ciszta, mely folyadékkal telt és kocsonyás állagú. Jellemzően ízületek környékén található, leggyakrabban a kézfejen vagy az ujjak környékén jelenik meg. A ganglion járhat fájdalommal, feszülő érzettel is, valamint korlátozhatja az ízület normális működését, ami miatt előbb-utóbb meg kell látogatni a sebészt.

Atheroma-nak a bőr alatt elhelyezkedő, kásás daganatokat nevezzük, melyek gyakori előfordulási helye a fej, arc, és hát. Ez az úgynevezett kásadaganat a bőr faggyúmirigyeinek elzáródása miatt alakul ki, mely bizonyos esetekben elfertőződhet és fájdalmat, lázat okozhat. Tünetek jelentkezése esetén mindenképpen fel kell keresni egy sebészt, de jobb megelőzni a kellemetlenségeket és a fájdalom jelentkezése előtt megoldani a problémát.

Hogyan zajlik a szakorvosi vizsgálat?

A sebészeti beavatkozásokat minden esetben egy fizikai vizsgálat előzi meg, majd a páciens korábbi kórképének feltárására is sor kerül. Sebészünk az előzetesen megismert anamnézist figyelembe véve dönti el a műtét szükségességét és annak időpontját. Leggyakrabban a vizsgálat után, egy következő alkalommal történik meg a beavatkozás.

Sebészeti beavatkozást megelőzően fertőtlenítjük az érintett felületet, majd lokális, injekciós érzéstelenítést alkalmazunk a műteni kívánt területnél. A páciens a folyamat során végig ébren van, de az érzéstelenítésnek köszönhetően, szinte fájdalommentes a kezelés.

A sebészeti beavatkozás időtartama, mindent egybevetve nagyjából 30 perc. Természetesen, ha több elváltozás van, akkor ez az időtartam kitolódik. A beavatkozást követően szakorvosunk részletesen tájékoztatja a teendőkről.

2022. júliusától érvényes áraink az alábbi gombra kattintva elérhetőek:

ÚJ árlista (2022.07.01-től)