MAGZATI GENETIKAI
VIZSGÁLATOK

Szeretne választ kapni kisbabája egészségével kapcsolatos kérdéseire? A magzati genetikai vizsgálatok éppen erre adnak választ!

Miután egy nő tudomást szerez a várandóságáról ezer kérdés és kétely merül fel benne. Az első számú kérdés mindig a magzat egészsége: kell-e tartani bármilyen genetikai rendellenességtől? A jó hír azonban, hogy az innovatív technológiáknak köszönhetően, napjainkban már kockázat nélkül a terhesség korai szakaszában választ kaphatunk erre a kérdésre. 

Leendő anyuka, ismerkedjen meg a Veszprém megyei Első Füredi Magánklinikán elérhető, egyszerű, biztonságos, anyai vérből végzett magzati DNS-t vizsgáló genetikai tesztekkel.

Anyai vérből végzett
magzati genetikai vizsgálatok ELŐNYEI

Biztonságosak

Nem igényelnek beavatkozást, így nem áll fenn a vetélés kockázata

Pontosak

Akár 99%-os pontosság

Terhesség korai

szakaszában elvégezhetőek (akár 9-10. terhességi héttől)

Gyorsak

Az eredményeket akár 5-10 munkanapon belül kézhez kapjuk
Magzati genetikai vizsgálat: Nifty -teszt

NIFTY™-teszt

A NIFTY™ (Non-Invasive Fetal TrisomY test) egy egyszerű, mégis biztonságos, valamint rendkívül pontos vérvizsgálat. A NIFTY™-teszt több mint 99%-os érzékenységgel méri a leggyakrabban előforduló kromoszóma rendellenességeket, mint a Down-, Edwards-, és Patau-szindrómák kockázatát. Ezenfelül egyéb triszómiák (véletlenszerű sejtosztódási hiba), nemi kromoszóma-rendellenességek és mikrodeléciós/duplikációs* szindrómák szűrésére is alkalmas. Sőt a 94 féle kromoszóma-rendellenesség vizsgálata mellett a NIFTY™-teszttel a gyermek neme is megállapítható. Már a 10. terhességi héttől elvégezhető. Bővebb információ és tájékoztató elérhető itt *A mikrodeléciós szindrómák olyan ritka genetikai betegségek, amelyeket egy kromoszóma DNS állományából egy nagyon kicsi szakasznak a hiánya (deléciója) okoz A jelen tájékoztató nem minősül orvosi tanácsadásnak, kérdés esetén keresse fel orvosát!
Magzati genetikai vizsgálatok: Trisomy-teszt

TRISOMY-teszt

A TRISOMY-teszt az anya véréből végzett nem invazív (szúrást nem igénylő), ugyanakkor nagy pontosságú szűrővizsgálat, amelynek segítségével már a terhesség 11. hetétől kiszűrhető kromoszóma-rendellenességek jelenléte. Az alap Trisomy- teszt hazánkban a legkedvezőbb árú anyai vérből végzett magzati DNS-t vizsgáló genetikai teszt. A Trisomy tesztek több mint, 99% feletti pontossággal mutatják ki a Down-, Edwards-, illetve Patau-szindrómákért felelős kromoszóma-rendellenességeket.

Az Új Trisomy-teszt XY ezeken felül a négy leggyakoribb, nemi kromoszómaeltérést is vizsgálja.

A vizsgálat továbbá alkalmas a magzat nemének meghatározására is.

Bővebb információ és tájékoztató elérhető itt

A jelen tájékoztató nem minősül orvosi tanácsadásnak, kérdés esetén keresse fel orvosát!

Szakmai partnerünk:

az Istenhegyi Gendiasgnosztika Centrum.

ÁRAK

TRISOMY teszt alap 129 000 Ft
TRISOMY teszt XY 149 000 Ft
TRISOMY teszt Complete 229 000 Ft
NIFTY-pro teszt 225 000 Ft
NIFTY-pro teszt + 261 000 Ft
Nifty-pro teszt ikerterhesség esetén 195 000 Ft
Panoráma Plus 189 000 Ft
Panoráma 22q 199 000 Ft
Panoráma Extra 239 000 Ft

Időpontfoglalás

Kérdése maradt a magzati genetikai vizsgálatokkal kapcsolatban?

Kérjen időpontot és tájékozódjon megfelelően a vérvizsgálatokról
az Első Füredi Magánklinika nőgyógyász szakorvosaitól!

Dr. Gáspár Levente

Nőgyógyász szakorvos
Dr. Gáspár Levente Szakterület: Nőgyógyászat Középiskolás koromban úgy gondoltam, hogy a legjobb terület a világ megváltására a gyógyítás. Ott döntöttem el, hogy orvos leszek. 1993-ban végeztem a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetemen, majd 1999-ben aneszteziológia-intenzív terápiából, 2003-ban pedig szülészet- nőgyógyászatból szakvizsgáztam. A szakmám kellő kihívást jelent maximalista személyiségem kibontakoztatásához. Nagyon fontosnak tartom a precízitást, az alapos munkát, hiszen sokszor csak így tudjuk megoldani a nem teljesen kézenfekvő eseteket. Körülbelül 10 éve történt, hogy egy 40 év körüli beteg vérzészavar miatt keresett fel. Elmesélte, hogy több, mint egy éve vérzik. Több helyen kezelték, volt már méhkaparása (negatív szövettan), kapott gesztagén kezelést, hormonpótlást, fogamzásgátló szedését is javasolták. Méhnyakrákszűrés a vérzésre hivatkozással nem történt. A vizsgálatnál láttam, hogy a vérzés nem a méhüregből, hanem a méhnyak felszínéről származik, alig egy-egy csepp. A szárazra törölt méhnyak felszínéről mintát vettem cytologiára. Két tárgylemezre, nehogy a vér miatt elnézzünk valamit. Mindkettő P5-ös lett. Invazív méhnyakrák miatt végül Werthweim műtét történt. Azóta is visszajár hozzám kontroll vizsgálatokra. Fontosnak tartom az orvos-beteg kapcsolatban, hogy a kommunikáció legyen egyéniesített, rövid, lényegretörő és érthető. A beteg ne menjen el a rendelésről megválaszolatlan kérdésekkel. Lényeges a társszakmák ellátási területébe tartozó, vagy a szülészet-nőgyógyászaton belül az engem/intézmény lehetőségeit meghaladó esetekben a további kivizsgálási/kezelési lehetőségek megbeszélése. Maximalista, makacs, kitartó, precíz és empatikus ember vagyok. Kritikus és önkritikus, aki nehezen viseli a hanyagságot és a pontatlanságot. Hobbim a kerékpározás, túrakajakozás.  
1306

Dr. Jósa Elemér

Nőgyógyász szakorvos
Dr. Jósa Elemér Szakterület: Szülészet-nőgyógyászat Édesapám is orvos volt, belgyógyász, rheumatológus. Kiváló diagnoszta volt. Sajnos már akkor távozott közülünk, amikor végzős voltam, de bizonyára nagy szerepe volt a pályaválasztásomban. 1993-ban végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen.  A páciensekkel való kapcsolatban fontos számomra az őszinteség, partneri kapcsolat, érthető  tájékoztatás a betegség lényegéről, okáról, a kezelés lehetőségeiről. Munkám során minden nap kapok pozitív visszajelzést a betegektől, illetve a társszakmákban dolgozó kollégák  részéről is.  
1310

Dr. Kapás István

Nőgyógyász szakorvos
Dr. Kapás István Szakterület: szülészet-nőgyógyászat, meddőségi specialista Eléggé meghatározta pályaválasztásomat az a tény hogy édesanyám és édesapám is orvos, így ez az irány nem is volt kérdés számomra. A nőgyógyászatban mindig is vonzott a szakma szerteágazó mivolta, amit az ebből adódó kihívások és sikerélmények miatt választottam. Visszagondolva nagyon örülök, hogy ebbe az irányba indultam el, hiszen mindig megtalálom azokat a különös eseteket, amelyek valami újat tanítanak. Pácienseimet egytől egyig partnerként kezelem a rendelések során, fontos, hogy nyíltan és őszintén kommunikáljunk. Nagy figyelmet fordítok arra, hogy mindent érthetően és részletesen elmondjak a pácienseknek a kezeléssel, az eredménnyel és a vizsgálattal kapcsolatban is. Célom, hogy ne maradjon megválaszolatlan kérdés a rendelés végén. Meddőségi specialistaként azzal az örömmel és sikerrel nem tudok betelni, amikor az évek óta meddőséggel küzdő párok terhességi tesztje pozitív lesz, majd pár éven belül a kistestvér érkezésének is tanúja lehetek. Nagyon céltudatosan és lelkiismeretesen foglalkozom pácienseimmel, akik megbízhatnak bennem. Hobbijaim közé tartozik a Motorozás, biciklizés, utazás, kirándulás, drónozás.
2100

2022. júliusától érvényes áraink az alábbi gombra kattintva elérhetőek:

ÚJ árlista (2022.07.01-től)