A Balatonról a nyaralás, a vitorlázás, a gyermekkori emlékeink jutnak először eszünkbe. Amikor helyszínt kerestünk a klinikánk számára, akkor az elsők között merült fel Balatonfüred neve.

Füred, szénsavas forrásai és mediterrán klímája miatt ideális helynek számít már századok óta a gyógyulni vágyók, vagy betegségből felépülők számára is. Forrásai közül a Kéki forrás még ma is működik. Miután a 18. században bevizsgálták és gyógyvízzé nyilvánították a vizét, kiépült a forrás körül az első fürdőház, mely az idők során az ország legnagyobb kardiológiai rehabilitációs intézményévé nőtte ki magát. Ebben nagy szerepet játszott Balatonfüred híres fürdőorvosa is, Dr. Huray István, aki a felesége révén Jókai Mór sógora volt. 1876 és 1910 között modernizálta a fürdőt, fedett folyosókat, gyógytermet építtetett, megújította a fürdőintézetet és parkot létesített az épület körül. Nevéhez fűződik a nyugat-európai gyógymódok bevezetése is. Jókai Mór is Füredre költözött, Huray invitálására, hogy megszabaduljon krónikus hörghurutjától. A költözés és sógora gyógymódja eredményes volt, Jókai felépült, és alkotó erejét visszanyerve, itt írta meg Az arany embert. 

Balatonfüredet méltán nevezhetjük a Dunántúli régió kulturális központjának, gyönyörű környezet, számos műemlék, és színvonalas program várja az ide érkezőket. A hagyományosan évente megrendezett Anna-bál, a Kékszalag verseny, mely Európa leghosszabb távú, legrégebbi tókerülő vitorlásversenye, illetve a Balatonfüredi borhetek felejthetetlen élményt kínálnak. 

A város híres sétánya Rabindranath Tagore nevét viseli. Az indiai polihisztor a Balatonfüredi szanatórium vendége volt, majd gyógyulásának örömére elültetett egy fát. A fa ültetés hagyománnyá nőtte ki magát, először indiai politikusok, majd az itt megforduló hírességek, Nobel-díjasok, magyar politikusok is követték példáját, többek között Farkas Bertalan és Göncz Árpád fáját is felfedezhetjük a sétányon. 

A Balaton és a Bakony egyedülálló atmoszférát nyújt a városnak. Ezt a levegőt, amit Huray doktor ajánlott egykor Jókainak, és a megnyugtató környezetet szeretnénk befogni a gyógyítás vitorlájába, ezért is döntöttünk Balatonfüred mellett, hogy itt építjük fel az Első Füredi Magánklinikát.